TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE’NİN İŞARET FİŞEĞİ 15 TEMMUZ’DUR”

Tiritoğlu parkında lokma dağıtan Ak Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul burada yaptığı konuşmada; Zalimlere hainlere ve katillere buradan bütün teşkilatımızla birlikte İlan ediyoruz ki Bizler bu vatan topraklarını sokaktan bulmadık ve kimseye de teslim etmeye niyetimiz yok.  15 Temmuz günü bütün dünyaya Türk milleti şunu ilan etmiştir;  Artık küresel emperyalizmin oyuncuları oyun kurucuları şunu çok iyi bilmeliler ki artık dünyada istedikleri gibi oyun kuramayacaklar. Türkiye Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tam bağımsız bir ülke olarak yoluna devam etmektedir Bunun işaret  fişeği  15 Temmuz günüdür.  AK Parti teşkilatı olarak canımız pahasına Cumhurbaşkanımızın arkasında durmaya devam edeceğiz,  mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Lokma dağıtımı ve fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının dev ekrana yansıtılmasıyla başlayan program, Kur-an’ı Kerim tilaveti ve dualarla devam etti.

Programda Uşak Belediyesi Tasavvuf Müziği Topluluğu özel eserlerle o geceyi andı. Daha sonra Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından fiziksel oyun kategorisinde değerlendirilen ve Uşak’ta bu alanda ilk kez sahnelenen ‘Karanlıktan Aydınlığa’ isimli tiyatro oyunu gösterime sunuldu. Hain Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) ihanetini ve iç yüzünü yansıtan oyunda Türk Milleti’nin o gece ortaya koyduğu kararlı duruş sahneye taşındı.

15 TEMMUZ MARŞI O GECEYİ YAŞATTI

Uşak Belediyesi Kent Orkestrası, söz yazımı, bestesi ve tüm düzenlemeleriyle Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne özel olarak hazırladıkları 15 Temmuz Marşı’nı seslendirdi. Özel olarak seçilmiş eserlere yer verilen konser vatandaşları duygulandırdı.

15 Temmuz Belgeseli’nin izletildiği programda, İl Müftüsü Kazım Güzel’in duasıyla eller semaya açıldı. Tüm camilerden ve sahneden eş zamanlı okunan salalarla etkinlik sona ererken, demokrasi nöbeti sabah saatlerine kadar sürdü.

BUGÜN, HAİNLERİN VATANIN ASIL SAHİPLERİ TARAFINDAN BERTARAF EDİLDİĞİ GÜNDÜR

Programda bir konuşma yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Bugün milletin silahını millete doğrultanların, ihanete kalkışanların, bayrağa el uzatanların bizzat bu vatanın sahibi aziz Milletimizce bozguna uğratıldığı tarihi bir gündür! Bugün, 15 Temmuz 2016’da ezanları susturmak isteyenlerin, demokrasiyi alçakça hedef alanların, bizzat fedakâr ve cefakâr Milletimizce bertaraf edilişinin 4. yıl dönümü. Bugün bir yandan şehitlerimiz için hüzünlendiğimiz, diğer taraftansa tarihe kazınan 15 Temmuz zaferi ile onur duyduğumuz bir gündür.” dedi.

15 Temmuz ruhunun daima diri tutulacağının altını çizen Başkan Çakın, al bayrak uğruna can vermiş şehitleri işaret ederek, “Nasıl ki onlar vatan için şehit olmuşsa, bizler de onların emaneti için yaşamayı, bu vatan için ter dökmeyi şiarımız bileceğiz.” ifadelerini paylaştı.

HİÇBİR HAİN EMEL HEDEFİNE ULAŞAMAYACAK

Çakın konuşmasını şöyle noktaladı: “Ellerindeki hangi maşayı kullanırlarsa kullansınlar, ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar başaramayacaklar. Bayraklarımızı indiremeyecek, ezanlarımızı susturamayacaklar. Bu ülkeye, bu millete değil diz çöktürmek, Türk Bayrağının karşısında dahi duramayacaklar. O gece Uşak olarak meydanları nasıl doldurduysak bugün de biriz ve beraberiz. Daima gönül gönüle olacağız.”

Başkan Çakın’dan sonra katılımcılara hitap eden Uşak Valisi Funda Kocabıyık, “15 Temmuz 2016’da Bayrağımıza, bağımsızlığımıza ve demokrasimize karşı yapılan bu alçak darbe teşebbüsünde, hainlere karşı verdiğimiz mücadelede, yekvücut kararlılığımız ve azmimizle vatanımızın bölünmez bütünlüğünü dünyaya bir kez daha kanıtladık” dedi.

Türk milletinin; 15 Temmuz gecesi, FETÖ’ye karşı göğsünü siper ederek tarihe altın harflerle geçen destansı bir mücadele ile bu hainlere geçit vermediğini belirten Vali Funda Kocabıyık, “Milletimizin egemenlik haklarına, demokrasimize ve Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine yapılan bu saldırı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın üstün liderliğinin sevk ve idaresinde,  hükûmetimizin kararlı duruşu, aziz milletimizin kahramanlık ve fedakârlıkla mukavemet göstermesi neticesinde bertaraf edildi. Şanlı tarihimiz boyunca vatan söz konusu olduğunda gencinden yaşlısına aziz milletimiz tek yürek olmuş, bütün zorluklara karşı mücadele vermiş ve şanlı destanlara imza atmıştır. Türk milleti hiçbir zaman esarete mahkûm edilememiştir. Türk milleti her zaman kanının son damlasına kadar bağımsızlık mücadelesini vermiş, yaşadığı tüm acılara rağmen hürriyetinden asla vazgeçmemiştir. Cumhuriyet tarihi boyunca da çeşitli darbelere maruz kalan milletimiz her seferinde demokrasiden yana olmuştur. Bağımsızlık aşkımızın, vatan sevdamızın kanıtlarından biri de 15 Temmuz gecesidir. 15 Temmuz’da da halkımız sokaklara, meydanlara inerek, havalimanlarını doldurarak namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilerek bu hain saldırıyı püskürtmüştür. Bugün, iman dolu kalpleri ve vatan aşkı ile canlarını feda eden şehitlerimizin hüznünü yaşarken, bu milletin bir ferdi olmaktan onur duyduğumu belirtmek isterim. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Rabbim bir daha 15 Temmuz gibi bir badireyi aziz milletimize yaşatmasın” şeklinde konuştu.

Aynı acıların tekrar yaşanmaması için herkese büyük sorumluluklar düştüğünü ifade eden Vali Funda Kocabıyık konuşmasına şu ifadelerle son verdi;  “Bize düşen görev birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi korumak ve daha çok pekiştirmektir. Herkes bilmelidir ki Türk milleti al bayrağın gölgesi altında sonsuza kadar hür yaşamaya ant içmiştir.  Türk milleti; istiklal ve istikbali için bütün zorbalıklara, saldırılara; inanç, cesaret, iman ve kararlılıkla karşı koyacak, hürriyetine namert eli değdirtmeyecektir.  Şartlar ne olursa olsun bir an bile tereddüt etmeden zalime karşı mücadelemizi devam ettireceğiz.  Kararlılık, azim, cesaret ve imanımız ile vatanımıza,  bayrağımıza, ezanımıza, demokrasimize, devletimize sahip çıktıkça hiçbir zalim karşımızda duramayacaktır. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü vesilesiyle vatanın birlik ve bütünlüğü uğruna canlarını feda eden 15 Temmuz şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ömrünün baharında vatan, millet ve bayrak uğruna canlarını veren şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu uğurda mücadele etmenin izlerini bedeninde taşıyan kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Onların varlığı bizlere sorumluluğumuzun ne derece önemli olduğunu her zaman hatırlatmaktadır. O gün bayrağımız ve ezanımız için mücadele eden, ezanlarımız susmasın bayrağımız inmesin diye dua eden herkese teşekkür ediyor; tüm halkımızın şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bu anlamlı gününü en kalbî duygularımla kutluyor; saygı ve selamlarımı sunuyorum”

Editör: TE Bilişim