Etkinlik hakkında bilgi veren Denizli Tarihi ve Kültürel Antika Dernek Başkanı Şuayb Cihan Uşak’taki antika koleksiyoneri dostlarının ısrarıyla burada da bir dernek kurduklarını söyledi. Cihan: “Uşak’ta da artık bir antika derneği var. Her ayın 2. haftası Cumartesi ve Pazar günleri artık Uşak’ta da bir antika pazarı olacak, canlı mezatlar olacak, salon mezatları, müzayedeler yapılacak, biz de Denizli olarak tabi komşu ilimiz olduğu için buraya desteğe geldik ve her zaman bu desteğimizi Uşak’tan esirgemeyeceğiz.” Dedi

“RAMAZANLAR NE KADAR KEYİFLİYDİ KAVRAMINI YAŞATMAK İÇİN BURADAYIZ”

Antika Pazarını sürekli olarak SSK Çok Amaçlı Pazar yerine yapmak istediklerini ifade eden Cihan, Uşak’ta her zaman, tarihi, kültürü olan mekanlarda antika mezadı düzenlemek istediklerini aktardı. Mezatları sanal ortamdan ziyade yüz yüze olacak şekilde düzenlemeye özen gösterdiklerine dikkat çeken Cihan bunun nedenini ise şu şekilde açıkladı; “Ecdadın kullandığı ürünlerin burada birebir görülmesini, dokunulmasını, hissedilmesini istiyoruz. Olay, yeni nesle ecdadın kullandığı ürünleri aktarabilmek. Denizli TAKAD derneği ve Uşak’taki antika derneğinin de tüm gelirleri ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılıyor. Şahsi olarak biz bir şey yapmıyoruz, örneğin bu pazarda bin lira toplanırsa bu ihtiyacı olan ailelere dağıtılacak. Önceki Ramazanlar ne kadar keyifliydi kavramını yaşatmak için buradayız.”

“İLGİYE GÖRE BİZ BURAYA DAHA KUVVETLİ GELECEĞİZ”

Denizli’de 25 yıldır fazla bir zamandır sevdiği objeleri ve ürünleri toplayan Cihan bu hobisinin daha sonra koleksiyondan çıkıp müze tarzına dönüştüğünü sonrasında da dernek başkanlığına kadar ilerlediğini söyledi. Şu anda dernek olarak Türkiye’nin dört bir yanında hizmet vermeye çalıştıklarını ifade eden Cihan Uşak’ta açılan antika pazarı hakkında da şu bilgileri verdi:  Kütahya’dan, Afyonkarahisar’dan, Denizli’den, Antalya’dan 25 koleksiyoner Uşak’ta. Ama bir daha sefere belki İstanbul, Bursa, Konya ve Niğde’deki dostlarımız da gelecekler tabi bu biraz da ilgi alakaya bağlı. Uşak’ta sabahın erken saatlerinde olmasına rağmen yine bir ilgi var ama ilerleyen saatlerdeki ilgiye göre biz buraya daha kuvvetli geleceğiz. Ramazan’ın üçüncü haftasında aynı yerde antika pazarı yine kurulacak.”

HABER –FOTOĞRAF  / BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim