Vali Funda Kocabıyık, Valilikte düzenlenen toplantıda, diyabetli çocukların yaşam kalitelerini artırmak amacıyla "Diyabeti (Y)aşıyorum" ve "Diyabet Dostu Okul" projelerini hayata geçirdiklerini söyledi.

"Diyabeti (Y)aşıyorum" proje kapsamında sağlık sisteminde kayıtlı 75 diyabetli öğrenciye şeker ölçümlerini kendilerinin yapabilmesi için sensörlü kan şekeri ölçüm cihazı verileceğini aktaran Kocabıyık, "Bu ölçüm cihazları ile çocuklarımızın ders esnasında, oyun sırasında ve geceleri uykuları bölünmeden en önemlisi de acı çekmeden ölçümleri yapılacak. Sağlayacağı faydayla umarım ki yaşamları bundan sonra daha neşeli, mutlu ve huzurlu olacak." dedi.

"Diyabet Dostu Okul Projesi" ile de okullarda diyabetli çocuklar için bir dizi düzenleme yapacaklarını belirten Kocabıyık, "Çocuklarımızın ilaçlarının muhafaza edilmesi için soğutucu temin ederek öğrencilerimizin düzenli ara öğün almalarını sağlayacağız. Bununla birlikte okullarımızda öğretmen, öğrenci ve velilerimize psikolojik danışma ve rehberlik servisleri yoluyla eğitimler vererek Tip 1 diyabet hususunda toplumsal farkındalığı yükseltmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Vali Funda Kocabıyık, projelere destek veren Uşak Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Tanış'a da teşekkür etti.

Toplantıya, Kocabıyık'ın yanı sıra İl Sağlık Müdürü Sedat Kavas, İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, AK Parti 23. Dönem Uşak Milletvekili Nuri Uslu ve projelere destek olan Durmuş Tanış da katıldı.

Editör: TE Bilişim