Uşak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinde kurulan atölyelerde, el dezenfektanı,  yüzey dezenfektanı ve kolonya üretimi yapılmaya başlandı. Okul bünyesinde yeni kurulmakta olan kimya teknolojileri alanında günde 6 ton imalat yapabilecek seviyeye gelen atölye ve laboratuvarlarında yapılan üretim sonunda 23 Mart 2020 tarihinden bu yana yaklaşık 1 milyon TL ciro yapılarak ekonomiye katkı sağlandı.  Ayrıca üretim sürecine katılan öğrenci ve öğretmenlere de ekonomik katkı sağlandı.  ARGE çalışmalarının devam ettiği okullarda, bundan sonraki süreçte sabun ve yüzey parlatıcı gibi ürünlerin de geliştirilmesi için hazırlıklar yapılıyor.

Uşak Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde de meslek lisesi öğretmenlerinin gayret ve emekleriyle 13 Nisan 2020 tarihinden bugüne 180 bin adet cerrahi maske üretildi.

Okulların gösterdikleri performans nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan teşekkür belgeleriyle taltif edildi.  Uşak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Seçkin Şentürk ve Uşak Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Ünal belgelerini  İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin’in elinden aldı.

“SALGIN BİTSE DE BURALARIN ÜRETİM YAPILAN VE İŞ ÖĞRENİLEN BİR İŞLETME GİBİ SÜRDÜRÜLMESİ OKULUN KURULUŞ AMACINA HİZMET ETMESİ AÇISINDAN ÖNEMLİDİR”

İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede: "Umarım bu salgın en kısa sürede sona erer. Ancak devam ettiği sürede mücadele etmek, bunun için gerekli araç gereçleri de yerli ve milli imkanlarla üretmek zorundayız. Salgın bitse de buraların üretim yapılan ve iş öğrenilen bir işletme gibi sürdürülmesi okulun kuruluş amacına hizmet etmesi açısından önemlidir. Temizlik ve maske gibi ürünleri okullarımızda üretebiliyor olmak, burada eğitim gören öğrencilerimiz için hem iş tecrübesi hem de bilgilerini kullandıkları çok önemli bir uygulama alanı olmuştur. Yaklaşık 9 aydır büyük bir özveri ile üretimine devam eden ve adeta bir fabrika gibi çalışan Uşak TOBB ve Uşak OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürlerimizi, üretimde görev alan tüm öğretmen ve öğrencilerimizi emeklerinden dolayı kutluyorum" ifadelerini kullandı

Editör: TE Bilişim