15 Temmuz Şehitler  Meydanı’nda kurulan yardım çadırı önünde  kampanyanın açılış töreni düzenlendi. Uşak belediye Başkanı Nurullah Cahan 200 TL bağışlayarak yardım kampanyasını başlattı. Cahan, kampanyanın sadece battaniye kuru gıda ve para yardım kapsamında yürütüldüğünü, giysi ve diğer yardımların kabul edilmeyeceğini özellikle vurguladı.

“BİR LOKMAYI FAKİR İLE YOKSUL İLE PAYLAŞAN BİR TOPLUMUZ”

Suriye’nin Afrin bölgesinde bulunan Afrin bölgesinde TSK tarafından teröristlerin elinden kurtarılan yerleşim bölgesinde yaşayan Müslümanlar için Uşak’ta yardım kampanyası düzenlendi.

Kampanyanın açılış konuşmasını yapan Kardeşlik platformu temsilcisi Mustafa Yankın, “Uşak’tan başlattığımız bu yardım, kesinlikle TSK’ya değil orada yaşayan Müslüman kardeşlerimizedir. Tüm Uşak halkının desteğini bekliyoruz” dedi.

Yankın’ın ardından bir konuşma yapan AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın, “Bugün Uşak Belediyesi, Kızılay ve Kardeşlik Platformu tarafından Suriye Afrin Bölgesinde teröristlerin Ellerinden kurtulan yerleşim alanlarımızdaki kardeşlerimiz için düzenlenen yardım kampanyasını başlatmak için buradayız. Düzenleyenlere ve katılan tüm Uşak halkına teşekkür ediyorum. Türk halkı olarak her zaman mazlumların yanında olmuşuz. Yediğimiz bir lokmayı zulüm altında ezilenlerle paylaşmaktan çekinmeyen bir milletiz.

Ülkemiz, 15 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Bugün dünyada parasal olarak Amerika’dan sonra gayri safi Milli hasılaya göre en çok yardım yapan ikinci ülke konumuna geldik. Zir bu bizim dinimizden geleneğimizden kaynaklanmaktadır. Komşusu açken tok yatmayan bir milletiz. Ülkemizde bulunan 3,5 milyon Suriyeli misafirlerimizin güvenli bir şekilde geri dönmesi, orada barış ve huzur içerisinde yaşamaları için elimizden geleni yapacağız. Bu kampanyayı düzenleyenlerden ve destek olanlardan Allah razı olsun diyor, kampanyanın hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“BİR KURUŞ VERENDEN DE ALLAH RAZI OLSUN”

Kampanyanın tanıtım töreninde son konuşmayı yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, sözlerine kampanyaya katılanlara ve düzenleyenlere teşekkür ederek başladı ve sözlerine şöyle devam etti: “Biz vefalı bir toplumuz. Özellikle fakire yoksula, bir lokma olsa da paylaşmasını bilen bir toplumuz.

Askerimiz, Afrin’de zulüm altında inleyen vatandaşlarımızı canı pahasına savaşarak kurtarıyorlar. Oradaki mazlumlara yardım için burada çadırımızı açtık. Bir kuruş verenden de Allah razı olsun. Az sadaka çok bela defeder. Yapılan her hayrın karşılığını Rabbim verecektir.

Özellikle Uşak adına Uşak’ın üretiminde söz sahibi olduğu battaniye ve kuru gıda yardımı için çadırımızı faaliyete geçirdik. Ben burada STK yönetici ve üyelerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah kısa sürede ulaştırabileceğimiz battaniye ve kuru gıdaları toplayacağımıza inanıyorum. Çünkü, biz Uşak olarak önce bunu başarı ile yaptık. Buradan dualarla o kardeşlerimize ulaştıracağız.

Zeytin Dalı Harekâtı’nda da Rabbim ordumuza yardım etsin. Bayrağımızı her daim üzerimizde dalgalandırmayı nasip etsin ve ordumuzu muzaffer eylesin. İnşallah en kısa sürede toplanan yardımları bu çadırdan uğurlamayı diliyor, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.”

Uşak İl Müftüsü Eyüp Baldemir tarafından yaptırılan toplu duanın ardından,Uşak Belediyesi, Türk Kızılayı Uşak Şubesi ve Kardeşlik Platformu tarafından meydanda kurulan çadırda 200 TL bağışlayan Başkan Cahan, yardım kampanyasını da başlatmış oldu.

Editör: TE Bilişim