Açıklamada; Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda 2014 yılı ve öncesinde yaşları 7 ile 16 arasında değişen 28 çocuğa yönelik cinsel istismar, şiddet, eziyet, kötü muamele ve hakaret suçlarına adı karışan yurt yönetim memuru V.Ş.'nin memurluktan atıldığını, yurt müdürü S.D.'nin görevden alınıp başka ile atandığını, 6 bakıcı annenin ve kalorifer görevlisinin işine son verilirken, 5 personelin de görev yerinin değiştirildiği bilgisine yer verildi.

VALİLİK KAMUOYUNUN AYDINLANMASI İÇİN YAZILI AÇIKLMA YAPTI

Geçtiğimiz Perşembe günü ilk davası görülen Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda 2014 yılı ve öncesinde yaşları 7 ile 16 arasında değişen 28 çocuğa yönelik cinsel istismar, şiddet, eziyet, kötü muamele ve hakaret suçları ile ilgili Uşak Valiliği tarafından kamuoyunu aydınlatmak amacıyla yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

T.C.

UŞAK VALİLİĞİ

İL BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ

20/04/2018

BASIN AÇIKLAMASI

Bazı Basın Yayın organlarında çıkan haberlere ilişkin olarak kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi ile alakalı olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

‘Uşak Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda 2014 ve öncesi yaşandığı iddia edilen olaylarla’ ilgili olarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 02/02/2016 tarih ve 56 sayılı onaylarına istinaden, Denetim Hizmetleri Başkanlığı'nın 02/02/2016 tarih ve 21503 sayılı emirleri gereğince bakanlığımız denetçileri tarafından yapılan disiplin soruşturması neticesinde, 20/04/2016 tarih ve 01/02-87/06 sayılı disiplin soruşturması raporu hazırlanmıştır.

Bunun neticesinde, V.Ş.isimli yurt memuru, memurluktan atılmıştır. S. D. idarecilikten el çektirilmiş ve il dışına tayin edilmiştir. 6 bakım elemanı ve bir kalorifercinin işlerine son verilmiştir.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak, orada çalışmakta olan personellerimizden bir çoğunun (5 kişinin) görev yeri değiştirilmiştir. 07/06/2016 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı 2016/2371 soruşturma ve 2017/2992 esas nolu iddianameyi hazırlamıştır.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü hukuk biriminde görevli kurum avukatı tarafından verilen bilgiye göre; davanın başından itibaren süreç takip edilmiş ve bu süreçte şüpheli kişilerden;

Belirtilen tarihte kuruluş müdür vekili olarak görev yapan S. D.nin 8 disiplin davasına, 6 bakım elemanının iş mahkemesinde devam eden 8 dosyasına ve 40 duruşmasına katılım sağlanmıştır. Çocuklar adına görevlendirilen (ücretsiz) avukatlar ile görüşmeler yapılmıştır.

Dava ile ilgili yayın yasağı için başvuru yapılmıştır.

Söz konusu duruşmanın yapıldığı 19/04/2018 tarihinde kurum avukatının aynı anda Uşak Adliyesi'nde iki duruşmasının bulunduğu ve bunlardan birinin trafik kazasında tanık olarak zorla getirilme kararı bulunduğu için bu duruşmaya katılım sağlanamamıştır.

Halen devam etmekte olan yargı süreci ve bundan sonraki gelişmeler, Valiliğimiz ve kurum avukatlarımız tarafından titizlikle takip edilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

                                                                         

Editör: TE Bilişim