Uşak Fatih Sultan Mehmet Mesleki Anadolu Lisesi  Mutfak ve Servis Atölyelerinde gerçekleştirilen yarışmada  Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ve Konaklama Seyahat alanında okuyan 10, 11 ve 12. Sınıflardan toplam 66 öğrenci katıldı.  Öğrencilerin  33’ü ana yemek kategorisinde  30 ‘ u da Tatlı dalında yarıştı.

İki günlük Yarışma süresince okulun yiyecek içecek ve konaklama seyahat alanında eğitim ve öğretim gören 120 öğrencinin 96’sı  aktif olarak görev aldı.

Okul Müdürü Ali İğüs başkanlığında, alanlarında uzman meslek dersleri öğretmenleri Mustafa Saz, Hüseyin Altın, Ergün Gültekin, Hüseyin Kara, Selda Kartaloğlu, Ece Yurter ve Yumak Restaurant”ın Aşçısı Tahsin Üşümez den oluşan Jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu hem yemek dalında hem tatlı dalında birinciler belirlendi. Değerlendirmelerde toplamda 6 öğrenci dereceye girdi.

Dereceye giren öğrencilerimize Yemek ve Tatlı konularını içeren, mesleki bilgilerine katkı sunacak kitap hediye edildi.

DERECEYE GİREN ANA YEMEK BİLGİLER

Yarışmada 672 puanla birinci olan ana yemek Bernez Sos Altında Sarma Bonfile oldu. Yemeği yapan öğrenciler Meryem Ayşe Çevirgen, Nurettin Şener, Songül Akgün.

Öğrenciler Himmet Akkıl, Batuhan Kaya, Samet Arasan  yaptıkları Dana Fajita yemeği ile 652 puan aldılar ve ikincil oldular.

İncirli Humus Yatağında Ispanak Beğendili Kuzu Pirzola yemeğiyle 623 puan alan Bayram Türkay,

Yaşar Özbudak, Taha Acar ise 3. Oldu.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER VE TATLILAR

Sıla Işık, Hatice Nur Akhan, Ümmü Gülsüm Arslan yaptıkları  Kaymaklı Bal Kabağı Helvası 663 puan alarak tatlı kategorisinde birinci oldular.

Yasemin Tatlısı ile Dudunaz Atak, Nesli Çankara ve Seda Türk 652 puan alarak yarışmasının ikiciliğini elde etti.

Öğrenciler Meryem Yılmaz,  İrem Çiçek, İlknur Şentürk de İncirli Kadayıf tatlısıyla 608 puan alarak 3. oldu.

Editör: TE Bilişim