Bazılarının emeklemeden koşmanın derdine düştüğünü iddia eden Aslan, Ak Partiyi her fırsatta  kötüleyenlerin, eleştirenlerin nemalanmak için Ak partiden encümen adaylığına belediye başkanı adaylığına soyunduğunu ileri sürdü.  Bunlara fırsat verilmemesi için yetkilileri uyaran  Aslan; “Bunlara fırsat verirsen suç ortağısın. Devlet adamlarını devlet büyüklerinin bu konuda uyanık olması lazım. Bence seçilecek insanda ilk önce Allah korkusu olması lazım. Garibin, fukaranın işini, aşını gözetmeyen kendi işini aşını gözetemez. İnsanların derdi dünya olmuş  dünyalar kadar dert edinmişler. Herkesi derdi cebi olmuş, bu böyle olmaz, bu devlet böyle ilerlemez, bu millet böyle ilerlemez. Neden? Her şeyi Tayyip Erdoğan’dan bekliyoruz. Bu kadar mı aciz bu kadar mı eksiğiz, hiç kimse kendini eleştirmiyor, hiç kimse kendine yenilik katma derdinde değil. Bugün ben kimi dolandırabilirim diye uğraşıyor. Adam araba satıyor, arabamda bir şey yok diyor, gerçekten arabada hiçbir şey yok, param parça. Nerede kaldı senin Müslümanlığın nerede kaldı doğruluğun.” Şeklinde konuştu.

Son zamanlarda yaşanan döviz spekülasyonları hakkında da konuşan Aslan konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı; “Bizde ne fırsatçılar var biliyor musun? Dolar, Dolar , Dolar diyorlardı…Doların çıkmasından mutluluk duydular kazanç sağladılar. Dolar düşünce bir tek kedinin bile sesi çıkmıyor. İstedikleri olmadı Dolar 10 liraya çıkacaktı çok biliyorlardı ya… Adamın derdi Recep Tayyip Erdoğan olmuş. Madem Recep Tayyip Erdoğan’la sorunun var, madem sevmiyorsun  saygı duyacaksın. Adamın yanlışı varsa Allah’ın izniyle nasıl  bu millet onu zirveye çıkarıyorsa oradan indirmesini de bilir ama ondan daha doğru daha dürüst adam varsa hep beraber koşalım. Diyor ki dene, ne deneyeceğim devlet deneme tahtası mı? Allah Recep Tayyip Erdoğan’ı başımızdan eksik etmesin. Başka liderler olsaydı son dönemde yaşadıklarımızla Suriye’den beter olurduk. Cenabı Allah bu devlete bu millete zeval vermesin, doğrularla dürüstlerle yaşatsın.”

Millet olarak ilk önce şükür etmeyi bilmek gerektiğini söyleyen Aslan; “Sen öyle güzel bir ülkede yaşıyorsun ki, Müslüman Türk bir ülkede yaşıyorsun. Türk demek insana bir huzur, mutluluk veriyor, elhamdülillah Müslümanız ama bunun kıymetini bilmezsen Allah bu dünyada sana bunun sıkıntısını yaşatır, ahirete koymaz. Allah’a hamdolsun mücadele ediyorum. Esnaf olarak sıkıntılarımız var, her şey kolay olsaydı… Kolay ucuz elde edilir, zor güç elde edilir ama insana huzur verir. El emeği göz nuru varsa hayattan lezzet alırsın eğer sen bedava hileyle hurdayla para kazanıyorsan trilyon da kazansan huzur bulamazsın neden? Cenabı Allah kalplerde geçen her şeyi görür.” Dedi.

Müslümanı Müslümana düşürmeye çalışıldığını vurgulayan Aslan mesele memleket olunca herkesin bir olması gerektiğini belirtti. Ülkede en büyük sorununu takva olduğunu iddia eden Aslan şu şekilde konuştu; “Abdest, namaz olmayan yerde Müslümanım demenin anlamı yok. Kendimizdeki kusurları görmüyoruz Ahmet’i, Mehmet’i eleştiriyoruz.  Fakat bizde biraz Allah korkusuyla beraber eğer biraz takva sahibi olsak bu ülkede kriz olacağına inanmam. Eksikliği insan ilk önce kendisinde arayacak.  Ülke olarak, millet olarak, vatandaş olarak birbirimize kenetlenme zamanı.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisini dile getiren Aslan; “Cenabı Allah yeni nesillerimize Recep Tayyip Erdoğan gibi ondan daha fazla hizmet edecek daha akıllı daha zeki insanlar nasip etsin. Ülkemiz var olsun, milletimiz var olsun,  Recep Tayyip Erdoğan’dan Allan bir değil bin kere razı olsun. Onu sevdiğimi buradan söylüyorum inşallah duysun.  Allah gönlünün muradını versin” diyerek konuşmasına son verdi.

Editör: TE Bilişim