Uşak Valisi Salim Demir’in fidan dağıtarak başlattığı etkinlik 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda gerçekleştirildi. Vali Demir,  Uşak halkının fidan dağıtımına gösterdiği ilgiden memnun olduğunu dile getirdi.

“UŞAK HALKI AĞACI VE YEŞİLİ SEVİYOR”

Uşak Orman İşletme Şefliği tarafından 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda; 1000 ceviz 500 lavanta 500 biberiye 500 fıstık cami 500 servi olmak üzere toplam 3 bin fidan dağıtıldı.

Ücretsiz olan fidan dağıtımımın gören Uşaklılar, bir anda hücum edince kısa süreli bir izdiham yaşandı ve fidan dağıtımı yarım saat içerisinde bitti. İlk fidanları Uşak Valisi Salim Demir bizzat dağıttı. Vali Demir, vatandaşlardan her çeşitten birer fidan almalarını isteyerek, “Daha çok vatandaşımız fidan alsın” dedi.

Daha sonra Orman İşletme Şefliği tarafından yıkılan adliye binası yerinde açılan fotoğraf sergisini gezen Vali Demir, yoğun geçen haftayı gazetecilere şöyle değerlendirdi:

“Bu hafta oldukça yoğun geçti. 21 Mart Nevruz, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası ve 21 Mart Dünya Ormancılık günü ve Orman Haftası nedeniyle hafta boyunca ilimizin üç değişik yerinde üç değişik etkinlik oldu. Önceki gün, Huzurevi bahçesinde Orman Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan tüplü ağaç ve en az 10 yıllık ağaçlardan dikim yaptık. Huzurevinde kalan yaşlılarımızın adına bire ağaç bizzat kendileri tarafından dikildi. Tabii ki herkes kendi ağacına iyi bakacak.

Biraz önce de 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda Uşaklılara ücretsiz olarak fiden dağıtımı oldu. Sizlerin de yakından gördüğü gibi fidanlara çok büyük bir talep oldu. Özellikle ceviz fidanlarına talep eden halkımız, bir anda fidanları bitirdi. Bu kapsamda bu programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Programların devam edeceğini söyleyen Vali Demir, “Bu hafta sporla ilgili etkinliklerimiz var. Bir atletizm, bir de cirit olmak üzere iki önemli spor etkinliğimiz var. Ciride özellikle katılmak istiyorum. Uşak olarak ciritte çok önemli bir yerimiz var. Bunu da duyurmamız gerekiyor.”

Editör: TE Bilişim