Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan gecenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Sakatlar Derneği Uşak Şubesi Başkanı Sayın Salih Küçük Birleşmiş Milletlerin 1992 yılında almış olduğu kararla 3 Aralık’ın Uluslararası Engelliler Günü olarak belirlendiğini söyledi. Bu günün tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için belirlendiğini hatırlatan Küçük; “ Bu gün engelli insanları anlayabilmek açısından oldukça büyük bir öneme sahip, çünkü karşılaşılan sorunlar sadece engellilerin değil  hepimizin sorunu. Türkiye nüfusunun yüzde 12,9’u engelli, 8,5 milyon aileleriyle birlikte 25 milyon vatandaşımızı ilgilendiren bir konudur engellilik. Hiçbirimizin kendi tercihi değildir. Doğuştan, trafik kazaları, terör vb. nedenlerden dolayı böyle yaşamak zorundayız. Yaşarken de eğitim, sağlık gibi konularda sorunlarla karşılaşmaktayız. Hayatın her alanına üretken bireyler olarak katılmak isteriz. Engellilere diğer yurttaşlarla eşit hak ve imkanlar sağlandığında, eğitim alabildiğinde neler yapabildiğini programımızda göreceksiniz” dedi.

Gecede, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin Halk Oyunları gösterisi,  Özel İlgi Rehabilitasyon Merkezinin solo müzik dinletisi, Özel Melekler Diyarı Rehabilitasyon Merkezinin dans gösterisi, Uşak Down Sendromlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin halkoyunları gösterisi, Özel Gelişim Park Rehabilitasyon Merkezinin koro dinletisi, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin ilahi dinletisi, Özel Derman Rehabilitasyon Merkezinin şiir dinletisi, Özel Recep Koparan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin dans gösterisi, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin dans gösterisi, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin koro dinletisi izleyicilerden büyük alkış aldı. Finalde bütün gruplar birlikte şarkı söyledi.  Gecenin sonunda rehabilitasyon merkezlerinde yapılan resim ve elişi ürünler sergilendi.

Programa Uşak Vali Yardımcısı Muzaffer Balcı, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Ömer Kalaylı, Uşak İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Nacar ile kurum müdürleri katıldı.

Editör: TE Bilişim