Fatih  ve Cumhuriyet mahallesi sakinleri tren garına yakın mesafede bulunan hemzemin geçidin moloz dökülerek ve asfalt kazınarak hızlı bir şeklide kapatılmasına tepki gösterdi. Yıllardır kullandıkların yolun kapatılmasına anlam veremeyen vatandaşlar yetkililerden geçidin açılmasını istedi.

Fatih Mahallesi Muhtar Adayı Fahrettin Gökçe konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “ Cumhuriyet ve Fatih mahallelerimiz arasındaki 150 yıllık yolumuz  demir yollarının keyfi  uygulamaları neticesinde kapatılmıştır. Biz bu yolumuzu tekrar istiyoruz. İki mahallemizde mağdur esnafımız mağdur, işçilerimiz mağdur, sakinlerimiz mağdur, öğrenciler mağdur. Bugün burada hepimiz toplanıp derdimizi dile getirecektik ancak şehidimiz olduğu için Cuma günü saat 2’de toplanmaya karar verdik.”

Esnaf olduğunu belirten Nevzat Yavuz  kavşağın kapatılması durumunda etraftaki esnafın da mağdur olacağını iddia etti. Yavuz: “Diğer kavşak açılınca buranın güvenlikten dolayı kapatılacağını söylediler ve kapattılar. Kapatma nasıl oldu? Geldi 10 dakika içinde yolu kapattı. Vatandaş burada nerden geçer nasıl geçer düşünülmedi. Geldi akşam saat 18 gibi makineyle burayı kapattı. Şu an vatandaş karşıya geçebilmesi için 450 metre aşağıya yürümesi gerekiyor evi buradaysa 450 metre tekrar gelecek yani 900 metre yürümüş olacak.” Dedi.

Halkın sorununu dile getirmek için toplandıklarını söyleyen Fatih Mahallesi Muhtar adayı Yaşar Çelebi konuşmasına başlamadan önce Şehit Polis Memuru Nazın Tuncer’e  Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diledi. Halkı Cuma günü saat 14:00’da kapatılan kavşakta beklediklerini söyleyen Çelebi; “ Toplumsal bir tepki göstermemiz gerekiyor bunu dile getirmemiz gerekiyor, arkadaşlarımızın komşularımızın hepsini burada bekliyoruz” dedi.

Mahalle sakinlerinden 80 yaşındaki Zarife Çavuşoğlu bir çok ihtiyacını yolun karşı tarafından karşıladıklarını ve yolun kapanmamasını istedi. Çavuşoğlu; “ Allah’ını seven yolu açsın ben uyuyamıyorum” şeklinde konuştu.

Bayram Özalp (77) ise; “ Ben doğduğumdan beri buradan gelip geçiyorum. Yeni açılan yol ile buranın ne alakası var. Bu vatandaş nereden gelip geçecek, kapatılmasının sebebi nedir. Kapatılmaması için elimizden geleni yapacağız.” İfadelerini kullandı.

Fatih Mahallesi Sakinlerinden Taner Özlem kavşağın bir merkez olduğunu şeker evlerinden gelen işçilerinde servislerine buradan bindiklerini hatırlattı. Özlem yetkililere şu ifadelerle seslendi; “ Burası kapanınca ileriye gitmek zorunda kalıyorlar. Buraya bariyer yapılarak burası açık tutulabilir. İnsanlar şu an çık sıkıntılı durumda. Bütün esnaflar burada biz de buradan günlük alışveriş yapıyoruz, gelip geçiyoruz. Kapanmaması için büyüklerimizden rica ediyoruz lütfen yolumuzu kapatmasınlar.

Konuyla ilgili olarak Uşak Belediyesi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada kavşağın açık kalmasını istediklerini ve bunun için ellerinden gelen yardımı yapmaya hazır oldukları belirtildi.

Editör: TE Bilişim