Uşak’ta son bir hafta içerisinde kentin önemli bürokratlarının testleri pozitif çıktı.  İlk olarak Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bekir Abacı’nın belirti göstermesi üzerine test yaptırdığı ve pozitif çıktığı öğrenildi. 8 Ekim’de evinde karantinaya alınan Abacı’dan sonra farklı zamanlarda Karahallı Kaymakamı Ahmet Güldüren ve Sivaslı Kaymakamı Semih Cembekli’nin yapılan testlerinde Coronavirüse rastlandı. 

TEST YAPTIRDI GERÇEĞİ ÖĞRENDİ 

Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Nuri Demir, Genel Sekreter Abacı’nın corona olduğunu öğrendikten sonra hafta başında belirtileri beklemeden test yaptırdı. Demir’in test sonucunun pozitif çıktığı ve hemen karantinaya alındığı öğrenildi. Uşak’ta son olarak Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş’ın bugün yapılan testinde hastalığı taşıdığı ortaya çıktı. Demirbaş da evinde karantinaya alındı. Uşak’ta coronaya karşı mücadelesi ile öne çıkan, hem kent merkezinde hem de ilçelerde denetimler gerçekleştiren Vali Funda Kocabıyık’ın ise hastalığa yakalanmadığı belirtildi. Diğer yandan hastalığa yakalanan bürokratların şoförleri ve sekreterlerinin bir kısmının da Korona testinin pozitif çıktıkları belirtildi.  

“AŞIRI DERECEDE DİKKATLİYDİM” 

Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Nuri Demir yaptığı açıklamada sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, “Genel sekreterimizin Corona olduğunu öğrendikten sonra belirtileri beklemeden test yaptırdım. Pozitif çıktım. Evde karantinadayım. Tedavim sürüyor. Durumum iyi. Aşırı derecede dikkatliydim. İki maske ile geziyor ve herkesi uyarıyordum. Çalışma ortamındayız. Genel sekreterimiz ile baş başa çay kahve içtik, sohbet ettik,  görüşmelerimiz oldu. Aynı oda içinde olunca bulaştığını düşünüyorum. Bu bir hastalık,  kabahat değil. Toplum üzerinde bir negatif baskı oluştu. Dikkat edilmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

HABER / FEYZİ DAVULCU

Editör: TE Bilişim