Aşevi yetkilisi Metin Akdolan aşevinin 1993 yılında kurulduğunu ancak  yaklaşık on yıldır Pazar nöbeti tuttuklarını söyledi.  Akdoğan; “Garip guraba, fakir fukara geldiği zaman eli boş dönmesin, burayı kapalı görmesin, mutlaka az çok bir ihtiyacı vardır düşüncesiyle kapılarımızı açık tutuyoruz. Mutlaka her Pazar bir ihtiyaç sahibi aile, kişi, yoldan gelen geçen bize uğruyor, biz de ihtiyaçlarına elimizden geldiği kadar cevap vermeye çalışıyoruz.” Dedi.

Aşevinin şu an itibariyle günlük 2 bin 800 ile 3 bin kişiye yemek çıkardığı belirten Akdolan; “ Bu yemeklerin bir kısmını 3 tane aracımız her gün farklı bölgelere dağıtıyor. İşyerine gelemeyen yaşlı, yatalak veya taze çocuğu olan kimselerin ailelerin evlerine kadar yemek götürüyoruz. Bir kısım evsiz barksız vatandaşlarımız yemeklerini burada yemeye devam ediyorlar. Diğer geri kalanlarda yemeklerini alıp evlerine götürüp aileleriyle paylaşıyorlar. Bu hizmetimiz aşevimizin kuruluşundan bu tarafa devam ediyor.

Yemek alan vatandaşlarımız içerisinde mülteci ailelerimiz de var. Mülteci ailelerin büyük çoğunluğunu Afganlı aileler teşkil ediyor, bu ailelerin evlerine gittik gönüllü ekiplerimiz aracılığıyla gördük hakikaten durumları içler acısı. Allah onlara yardım etsin, biz de elimizden geldiği kadar destek çıkmaya devam ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

Yemek hizmetinin dışında da yardım faaliyetleri organize ettiklerini vurgulayan Aktdolan, hali hazırda 135 yüksek okul  öğrencisine burs verdiklerine değindi.  Akdolan konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Burs isteyen öğrencilere  Bunlar bize müracaat ediyorlar, araştırma ve soruşturmaları yapıldıktan sonra  bizden burs almaya hak kazanıyorlar. Tabi kuruluşundan beri bu hizmetimiz devam ediyor.  Bunun yanında kıyafet yardımımız var. Vatandaşlarımızın misafirlerimizin evlerinde kullanmadığı fazla eşyalarını bize getiriyorlar, bu kıyafetlerle ilgili görevli bayan arkadaşımız var o bunları tasnif ediyor. Yemek alan vatandaşlarımızdan, Uşak’a iş için gelmiş çeşitli sebeplerle gelmiş, köyden, hastaneden kıyafeti olmayan bütün ihtiyaçlı vatandaşlarımıza da kıyafet ve diğer konularda yardımcı oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz.

Tabi burası vatandaşlarımızın bağışlarıyla katkılarıyla dönüyor artık vatandaşlarımızın takdirine bırakıyoruz.  Sağ olsunlar vatandaşlarımız duyarlı ellerinden geldiği kadar destek veriyor , destek vermeye de devam ediyor.  Bu vesileyle bize inanan, bize yardım eden, destek çıkan, dua eden bütün hayırseverlerimize, vatandaşlarımıza gerçekten teşekkür ediyoruz. Aşevine sahip çıkıyorlar sağ olsunlar var olsunlar.”

Editör: TE Bilişim