“Bina” (Korku/Gerilim)

Orçun Behram’ın yönettiği İhsan Önal, Elif Çakman, Murat Sağlam’ın rolleri üstlendiği filmde gelecekte devletin tüm medyayı kontrol etmek amaçlı yeni yayın sistemini yaşadığı binaya kurmaya gelen devlet memurunun beklenmedik ölümüne şahit olan apartman görevlisi Mehmet'in hikâyesini anlatıyor. Tüm kompleksin televizyon ekranlarında sakinleri tehdit eden bir kişi ekranlara çıkıyor. Fakat bunu yapan şeytani bir güç. Artık tüm kompleksin bununla başa çıkması gerekiyor  Korku/Gerilim tadındaki film bilim kurgu filmlerini de andırıyor.

“Tek Başına” (Gerilim / Aksiyon / Korku)

Başrollerini Jules Willcox, Marc Menchaca, Anthony Heald’in üstlendiği Amerika Birleşik Devletleri yapımı film akıcı konusu ile film severlerle buluşuyor.  Filmin yönetmen koltuğunda John Hyams yer alıyor.

Jessica başrolündeki genç kadın eşini kaybediyor. Bunun acısına alışabilmek için şehir dışında arayışlara koyuluyor. Kendini bilmediği ıssız bir yerde bulan Jessica, kilitli kapılar ardında hem kaçırıldığı kişiden kurtulmaya çalışırken vahşi doğada hayat mücadelesi veriyor.

“Polaroid” (Korku)

Kathryn Prescott, Tyler Young ve Katie Stevens gibi isimlerin başrolünü üstlendiği film Lars Klevberg tarafından yönetildi.  Korku filmi severlere yüksek adrenalin depolaması yapılıyor.

Bird polaroid türü bir fotoğraf makinesi bulmuştur. Fakat bir süre sonra garip şeyler fark etmeye başlar. Fotoğrafını çektiği kişiler aradan bir süre geçtikten sonra ölür. Bu ölümlerin gizemini çözmek için az vakitleri vardır ve yola koyulurlar…

“İkiz Tepeler : Ateşe Benimle Yürü” (Polisiye, Fantastik, Gerilim)

Sheryl Lee, Kyle MacLachan, Ray Wise’ın üstlendiği Fransa ve ABD yapımı film polisiye, fantastik ve gerilim tarzını seven izleyicileri bir araya getiriyor. Yönetmenliğini David Lynch’in üstlendiği filmin konusu ise şöyle ;  Televizyon dizisi İkiz Tepelerin hemen öncesinde geçen olayları anlatıyor. FBI ajanının cinayet hakkındaki yaptığı araştırmalar göz önünde bulundurularak zaman ilerletiliyor ve dizinin başlangıcında aslında neler olduğu hakkında aydınlatıcı bilgiler veriliyor.

Kayıp Otoban (Fantastik)

1997 yılında vizyona giren film 23 yıl aradan sonra tekrar çekildi.  David Lycnh’ın eserlerinden biri olan filmin başrollerinde Richard Pryor, Lucy Butler, Bill Pullman görev alıyor.

Filmin konusu ise şöyle ;  Karısının geçmişi hakkında bir bilgiye sahip olmayan Fred araştırmaya koyulur ve karısının onu aldattığını düşünür ve bunu anlamak için yola koyulur. Çok geçmeden bir cinayet işlenmesi kaçınılmaz olur ve Fred hapishaneye gönderilir. Gönderilen hapishanede bir gece uyur ve kendini bambaşka bir yerde uyanmış şekilde bulur.

Geriye Kalanlar (Dram/Komedi)

Aisling Chin-Yee’nin yönettiği ve Heather Graham, Sophie Nélisse ve Jodi Balfour’un görev aldığı yapıt izleyicileri hem ağlatıp hem güldürüyor.

Cami kocasından boşandıktan sonra kendi kızı ile yeni bir hayat kurmaya çalışır. Kızının ergenlik sorunlarıyla uğraşmaya çalışan ve eski kocasının ölümü ile hayatı bir anda alt üst olur. Cami yeni kocasının evine taşınır. Sözü edilen 4 kişiden biri artık yoktur.

HABER / BURAK GÜNEY    

Editör: TE Bilişim