YADER Derneğinin  vizyonu ve misyonunu hakkında bilgiler veren Kacar derneğin, yetiştirme yurtlarından ayrılan ve 2828 sayılı kanun ve değişikliklerindeki kanunlarla devletin koruması altında barınan korunmaya muhtaç çocukların her türlü maddi ve manevi sorunlarını çözümlemede yardımcı olmak, aile birliğinin önemini topluma anlatmada proje ve faaliyetler yapmak, korunmaya muhtaç çocukların her türlü tehlikeden korunmasını sağlamak ve bu amaçları gerçekleştirmek için koruma, yardımlaşma ve dayanışma ortamını sağlamak üzere 2010 yılında kurulduğunu söyledi.

Ankara’da bulunan Genel Merkezin yanı sıra, ülke genelin de  47 İl Temsilciliği ve Kadın Kolları ile Gençlik Komisyonlarının bulunduğunu aktaran Kacar ülke genelinde 300 bin kişiye ulaşan bir kesime hitap ettiklerini belirtti. Kacar konuşmasının devamın da şu ifadeleri kullandı ; “Uşak’ta devletin koruması altında yetişmiş olan yüzlerce kişi şu anda devletimizin çeşitli kurumlarında görev yapmakta, hem de devletimize vefa borçlarını ödemektedir. 2009 yılında yetiştirme yurtlarının kapatılmasının ardından evlerde daha iyi şartlarda hizmet sağlanmaya devam etmiştir. Bugün de dernek yönetimi olarak derneğin amaçları doğrultusunda, kurumda kalanlara ve süresi dolup ayrılanlara rehberlik ve danışma konusunda yardımcı olmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda , hedeflerimize ulaşabilmek için dernek üyelerimizin ilgi ve katılımıyla hedef ve amaçlarımıza daha çabuk ulaşacağımıza gönülden inanıyorum.  Bir ve beraber olursak aşamayacağımız hiç bir engel yoktur.  Bizler devletini, milletini ve bayrağını seven bu değerler için gerektiğinde her türlü fedakarlığı gösterebilecek bireyleriz. Rabbim birlik beraberlik ve dayanışmamızı bozmasın, devletimize ve milletimize zeval vermesin.”

Kacar konuşmasının sonunda Dernek Genel Başkanına, il İdarecilerine, dernek üyelerine ve gönüllülük esasıyla dernek faaliyetlerine destek veren yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Toplantıya Başkan Kacar’ın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri Mahir Çümen, Sami Akkuş, Çoşkun Çetin ve İl Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Özkan katıldı.

Keyifli sohbetlerin yaşandığı gece hatıra fotoğraflarının çektirilmesiyle son buldu.

Editör: TE Bilişim