Kentsel dönüşüm alanının ilerleyen zamanda merkez haline geleceğine inandığını söyleyen Doğan; “Aslında çok güzel yapılanmış her yere ulaşım çok kolay, buradan  Uşak’ın her noktasına en fazla 5 dakikada gidebilirsiniz, her noktasından da  5 dakika içinde buraya gelinebilir.” İfadelerini kullandı.

“TEK SIKINTIMIZ DOĞALGAZ”

Bölgedeki dükkanların  boş kalmasına şaşırdığını ifade eden Doğan ; “Çünkü dükkana girdiğiniz zaman tadilat falan yapmıyorsunuz,  sadece masamızı koyduk ve işe başladık aslında . Tek eksiğimiz doğalgaz, doğalgaz şu an bağlı değil, sistem çalışmıyor, o da gelse bence burası çok güzel olacak. “ şeklinde konuştu.

“ELEKTRONİK İŞİYLE UĞRAŞAN ESNAF ARKADAŞLAR BURAYI TERCİH EDERSE BURADA BİR MERKEZ OLUŞUR”

Bölgeye ulaşımın son derece kolay olduğunun altını çizen Doğan diğer sektör temsilcilerin de  yavaş yavaş burada dükkan açmaya başladıklarını söyledi. Doğan; “Aslında bizim sektör de burada bir arada olabilir. Fotokopi, yazıcı, bilgisayar, elektronik tamircileri, beyaz eşya tamircileri…  Şu an burada bu işi yapan arkadaşlar var zaten, çünkü ulaşımı kolay.  Vatandaş cihazını tamire götürebilmesi için çarşıya gitmesi lazım, çarşıda ise trafik çok büyük bir sıkıntı oluyor, cihazlar ağır olabiliyor,  park yeri problemi var, kimse otopark parası vermek istemiyor, burası hem ulaşım olarak hem park sorunu olmaması açısından ideal bir yer.  Ben şöyle düşünüyorum:  Elektronik işiyle uğraşan esnaf arkadaşlar burayı tercih ederse burada bir merkez oluşur ve herkes elektronik ile ilgili tamir, alım-satım işi için hedef olarak burayı görür, bilir . Nasıl sarraflar bir arada elektronikçiler de bir arada olsa çok güzel bir yer olur ve binaların mimarisi de bu iş için çok uygun.” Şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili olarak bir müşterisiyle yaşadığı olayı örnek veren Doğan  olayı şu şekilde anlattı;  “Bir kadın müşterimiz beni aradı ve yazıcısını tamir ettirmek istediğini söyledi ve bizden yer tarifi istedi. Tarif ettikten sonra inanır mısınız Kemalöz Mahallesinden 5 dakika sonra buraya geldi, cihazını getirdi, burada 2 dakika bekledi, biz cihazını tamir ederek kendisine teslim ettik. Bana çarşıda birçok yer bildiğini ancak oraya araçla girmemek için bizi tercih ettiğini söyledi”

“BURALARIN ARTIK CANLANMASI LAZIM”

Doğan konuşmasına şu ifadelerle son verdi;  “Neredeyse  araba ile dükkanın içine kadar gireceğiz, düz ayak, çok rahat, tekerlekli bir cihazı dükkan çok rahat şekilde girip çıkarabiliyoruz. Biz memnunuz herkesi buraya gelmeye davet ediyorum, buraların artık canlanması lazım.”

GÜRSEL DOĞAN HAKKINDA:  

Uşaklı olan Gürsel Doğan, Uşak Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bölümünü bitirdikten sonra Balıkesir Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu  Endüstriyel Elektronik  Bölümünü kazandı.  Okul başlamadan 3 gün önce bir fotokopi şirketine gitti tanıştı ve hemen işe başladı. İlerleyen zamanda başka bir şirket daha iyi şartlar sunarak onu  transfer etti.  Hem okuyup hem çalışan Doğan bölümünü derece ile bitirdi.  Okul bittikten sonra aynı şirkette 5 yıl çalışın Doğan sonrasında Balıkesir’in  Ayvalık ilçesinde fotokopi tamiri ve satışı alanında dükkan açtı, burayı 11 yıl çalıştıran Doğan 1,5 yıl önce Uşak’a döndü.  Yaklaşık bir yıldır iş yeri açmak için yer araştıran Doğan şu an kentsel dönüşüm alanında müşterilerine hizmet veriyor.

HABER / FOTOĞRAF : BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim