Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz, Uşak Cumhuriyet Savcısı Ahmet Murat Özkan ve Uşak E Tipi Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Yusuf Kaplan tarafından karşılanan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK Genel Sekreteri Süleyman Necati Akçeşme ve Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü satış mağazasını ve atölyelerini gezerek incelemelerde bulundu.

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı ile Uşak Üniversitesi arasında 07/02/2019 tarihinde imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Uşak Üniversitesi Deri,Tekstil ve Seramik(DTS) Tasarım Merkezi tarafından tasarımları yapılan ve ceza infaz kurumu deri atölyesinde üretilmeye başlanan deri ürünleri, Erol Özvar tarafından büyük beğeni topladı. Beraberindeki heyet ile ürünleri tek tek inceleyen Özvar, Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz ve Kurum Müdürü Yusuf Kaplan’dan, yapılan protokolün uygulanması ve ürünlerin üretim aşamalarıyla ilgili olarak bilgi aldı. İncelediği ürünleri deneyerek kontrollerini yapan Özvar, özellikle deri montların tasarım ve kalitesinin yanında fiyatının da uygun olduğunu belirterek emeği geçen herkesi tebrik etti. Özvar, “Üniversite ile Ceza İnfaz Kurumu arasında yapılan protokolü çok değerli buluyorum. Protokol kapsamında üniversite tarafından tasarlanarak ceza infaz kurumu atölyelerinde üretilen ürünleri çok beğendim. Sizler sayesinde kader mahkumu arkadaşlar hem meslek öğreniyor hem de üreterek ülkesine hizmet ediyor. Hepinize çok teşekkür ederim” dedi.

Yapılan incemeler sonrasında Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz, Erol Özvar’a  ceza infaz kurumuna yapmış olduğu ziyaretten dolayı teşekkür ederek hazırlamış olduğu hediyeleri takdim etti. Korkmaz “ YÖK Başkanımız ile siz değerli konukların ceza infaz kurumumuza yapmış olduğunuz ziyaret bizi ziyadesiyle mutlu etti. Uşak Üniversitesiyle yapmış olduğumuz protokol kapsamında ürettiğimiz ürünler vatandaşlarımız tarafından büyük ilgi görüyor. Bizim amacımız üniversite-ceza infaz kurumu iş birliğini sürekli artırarak, hükümlü ve tutukluların meslek sahibi olmalarını ve bu sayede tekrardan topluma kazandırılmalarını sağlamaktır. Protokolün uygulanmasını sağlayan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ekrem Savaş ve Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Yusuf Kaplan başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Satış mağazasındaki ziyaret sonrası açık ceza infaz kurumu atölyelerini gezen Erol Özvar, atölyelerde üretilen ürünler hakkında Yusuf Kaplan’dan bilgi aldı. Özellikle Çorap Üretim Tesisini gezerek üretilen ürünleri inceleyen Özvar, ceza infaz kurumunda gerçekleştirilen önemli projelerden dolayı Bünyami Korkmaz ve Yusuf Kaplan’a teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim