Yurt dışında yaşayan vatandaşların cep telefonu getirip eşine dostuna hediye  ettiğini ancak bu uygulamadan sonra bunun  ekonomik olmayacağını aktaran  Hacım ; “Bundan böyle telefonları bizden alacaklar, tabi  bu bizim için iyi bir şey. Dezavantajları var mı var ama bizim için avantajları daha çok. Yurt dışından gelen vatandaşlarımız  kendi telefonlarını kendileri kullanıyor, kimseye satamıyor, hediye edemiyor. Normalde piyasalar durgun onun için bu kararla ilgili olarak bir hareketlenme şu an itibariyle hissedemedik ama inşallah gelecek sene daha çok faydasını göreceğiz.” İfadelerini kullandı.

“VATANDAŞ ARTIK NE İSTEDİĞİNİ BİLİYOR”

Müşterilerin  cep telefonu alırken en çok  özellikleri çok ama fiyatı uygun olan marka ve modelleri  tercih ettiğini belirten Hacım; “ Artık vatandaşlar çok pahalı telefonlara yönelmiyor genelde daha ekonomik ve ikinci el telefonları rağbet görüyor. Bin 500, 2 bin lira bandındaki telefonlar daha çok satılıyor. Vatandaşlarımız cep telefonu seçimi konusunda son derece bilinçli artık telefonların özelliklerini araştırıp internetten fiyatlarını öğrenip bizimle pazarlık ederek telefon alıyorlar.  Önceden biz önenirdik şimdi müşteriler bize geldiğinde şu markanın şu modelini istiyorum diyorlar.” Şeklinde konuştu.
 

“DÜZENLİ ŞARJ PİL ÖMRÜNÜ UZATIR”

Cep telefonunun temiz kullanılması için önerilerde bulunan Hacım olmazsa olmaz olarak kırılmaz cam takılmasını tavsiye etti.  Hacım konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi ; “ Silikonlu veya kapaklı bir kılıf ile telefonumuzu uzun yıllar kullanabiliriz.  İşi çok yoğun olan insanlar cep telefonlarını parça parça şarja taktıkları için batarya biraz yoruluyor, ömrü kısalıyor. Ama biz bunu düzenli bir şekilde yani akşam takmak sabah çıkarmak suretiyle kullanırsak, batarya  zayıf sinyali verdiğinde, yüzde 20’lerin altına düştüğünde şarja takarsak bataryamızı uzun yıllar kullanırız.”

“TEMLİKLİ CİHAZLARA DİKKAT”

Temlikli cihazlar hakkında bilgiler veren Hacım; “ Önceden vatandaş paraya ihtiyacı olduğunda kredi çekemezse en son çare bir hattın üzerine cep telefonu alıyordu,  o telefonu ya bir arkadaşına ya da bir telefoncuya satarak nakde çeviriyordu. Şimdi o olay da bitti, hükümetimiz onu da kısıtladı. Şimdi mesela vatandaş telefonunu sattı ama hattının borcunu ödemedi bu halde telefon tamamen kullanıma kapatılıyor.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim