Bu Meclisi tek başına yönetmediğini üyelerinin büyük emeği geçtiğini söyleyen Meral Başkan Yardımcısı Çiler Günaydın, Sekreter Elif Özleyen ve Yönetim Kurulu Üyeleri Senem Özpınar, Suzan Kaya, Rezzan Çağlar, Nesrin Güzelay, Fyeza Güler, Ayşe Ayaz, Hülya Öner, Çiğdem Uludağ’a gösterdikleri emekten dolayı teşekkür etti. Artan şiddet olayları ve koronavirüsün Meclise yarattığı etkiler hakkında açıklamalarda bulunan Meral artan şiddet olayları için daha ağır cezalar verilmesi gerektiğini vurguladı.

Meral ; “Bundan önce yine Kent Konseyi Muhtarlar Meclisi Başkanıydım. Muhtarlıkta ikinci dönemim. Geçtiğimiz dönemde Uşak Merkez’de ilk ve tek kadın muhtardım. Kadınlar için örnek teşkil ettiğimi düşünüyorum. Bu dönem Uşak Merkez’de iki kadın muhtarımız oldu. Kent Konseyi Kadın Meclisi gönüllülük esasında çalışmaktadır. Doğduğumuz büyüdüğümüz topraklara borcumuz var. Bütün kadınlarımızı desteğe bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Meral, pandemi sürecinde yapılacak bir çok etkinliğin iptal olmasını üzüntüyle karşıladığını belirtti. Hal böyleyken meclis üyeleri ile birlikte internet aracılığıyla görüşme ve toplantı sağladığını aktaran Meral ;” Uşak Belediyesi’nin kent konseyine tahsis ettiği bir odada toplantı ve çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Seçimden sonra ilk toplantımızda yönetim kurulumuzu oluşturduk. Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile ortak şekilde çalışıyoruz. Anneler Günü, Kadınlar Günü gibi bir çok etkinlik planımız vardı. Fakat salgın süreci nedeniyle bu sene bunları yapamadık. Toplantılarımızı internet ortamında konferans şeklinde yaptık.” dedi.

Yeni normal ile birlikte yavaş yavaş normalleşme sürecine girdiklerini söyleyen Meral Uşak Valiliği ve Uşak Belediyesi’nin tüm etkinliklerine katıldığını söyledi. Meral gerçekleştirdikleri etkinlikler hakkında şu bilgileri verdi ; “Uşak ilinde çeşitli kurumlara ziyaretlerde bulunduk. Kentimizde bulunan güncel durumlar hakkında bilgilendirme yapıldı. Avrupa hareketlilik haftasında Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa katılıp, herkese hareketlenmeye sağlıklı birer birey olmak adına bisiklet binmeye davet ettik. Bunun haricinde Uşak Valiliği ve Uşak Belediyesi’nin yaptığı programlara her zaman katılım sağlamaktayız. Kentimizde maske ulaşımına zorlanan kadınlarımızın çoğunlukta olduğu pazar yerlerini belirleyerek ücretsiz maske dağıtımı projesine başladık. İlk dağıtım yerimiz Salı Pazarı oldu. Maskelerimiz bize ulaştığı sürece kentimizde bulunan kadınlarımıza ücretsiz maske dağıtımına devam edeceğiz. Çeşitli projelerimizin oluşturulması konusunda toplantılarımıza devam ediyoruz.”

“İLGİLİ YAPTIRIMLARIN AĞIRLAŞTIRILMASINI İSTİYORUZ”

Tüm dünya genelinde ve Türkiye’de yaşanan sağlık ve şiddet olaylarına değinen Meral sağlık için hem kurallara ve karantina sürecine uyulmasını hem de Meclis üyeleri olarak ortak bir dil ile yaptırımların ağırlaştırılmasını istedi. Meral ; “ “Hem koronavirüs hem kadın ve çocuk cinayetleri hem de şiddetin her türlüsünün öne çıktığı sıkıntılı bir zamandan geçmekteyiz. Bu kötü davranışlar için Kentimizde bulunan vatanadaşları bilgilendiriyoruz. Adalet sözcüğü eşitlik anlamına gelmez, Adalet herkesin ihtiyacı olanı almasıdır. Eşitlik ise herkeste her şeyden eşit miktarda olmasıdır ve bu her zamanda adil değildir. Hükümetimizden bu kadın ve çocuk cinayetleri ile ilgili yaptırımların ağırlaştırılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

HABER / BURAK GÜNEY

Editör: TE Bilişim