Uşak Merkez Gençlik Merkezi Müdürlüğü Tekeşoğlu Konağında gerçekleştirilen Sertifika Dağıtım Töreni istiklal marşının okunmasıyla başladı. Açılış konuşmalarının ardından kursiyerlerin çektikleri fotoğraflardan oluşan slayt gösterisi yapıldı ve devamında sertifikaların taktimi gerçekleştirildi. Burada Konuşan Anadolu Üniversitesi Uşak İl Temsilcisi Öğr. Gör. Ahmet Mıdık;  ‘’Gerçek sanat üstün yaratıcılığın ürünüdür. Fotoğrafçılık sanatı da bu üstün yaratıcılığın eserlerinden birisidir.” dedi

Etkinliğe Uşak Vali Yardımcısı Muammer Balcı, Uşak Esnaf Odaları Birlik Başkanı Atalay Savaş ve Uşak Fotoğrafçılar Odası Başkan Yardımcısı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü temsilen Gençlik Hizmetleri Müdürü ve Uşak Üniversitesinden akademisyenler katıldı.

İster amatör isterse profesyonel olsun, kültür ve sanat insanların sadece kendilerini ifade etme aracı değil aynı zamanda içinde yaşadıkları dünyalı, yaşamı anlama ve kontrol etme çabasının da bir ifadesi olduğunu söyleyen Mıdık; “Gerçek anlamda kültür ve sanat faaliyeti icra edenlere, etmeye çalışanlara Mevlam kolaylıklar versin. Bir duygunun bir fikrin veya güzelliğin anlatımında kullanılan yöntemlerin tamamı sanattır. Gerçek sanat üstün yaratıcılığın ürünüdür. Fotoğrafçılık sanatı da bu üstün yaratıcılığın eserlerinden birisidir.” Şeklinde konuştu.

Öğr Gör. Mıdık, ayrıca şunları ifade etti: ”Üniversitelerin görevinin sadece akademik bilimsel çalışmalardan ibaret olmadığını, Üniversiteler bu çalışmaların yanı sıra toplum sorunlarıyla yakından ilgilenmek, bulunduğu kente, kent halkına sosyal ve kültürel anlamda yaptığı faaliyet ve projelerle öncülük etmelidirler. İşte bu noktadan hareketle Anadolu Üniversitemizin adına onun bayrağı altında Uşak”ta öğrenci kulüplerimiz marifetiyle çok önemli etkinlikler gerçekleştirdik ve gerçekleştiriyoruz.

2002 yılından bu yana başta tiyatro olmak üzere, doğa ve çevre, müzik, halk oyunları, gönüllü toplumsal hizmetler, resim ve fotoğrafçılık kulüplerimizin çok sayıda faaliyetlerini gerçekleştirme şerefine nail olduk. 2002 yılında kentimizde ilk üniversite tiyatro topluluğu olan, Anadolu Üniversitesi Uşak Tiyatro Topluluğunu kurarak 2015 yılına kadar 13 yıl boyunca onlarca oyunu sahneleyerek  Uşaklı tiyatro severlerin beğenisine sunduk. Yine Uşak”da bilimsel anlamda ilk defa Prof. Dr. Özer Kamuroğlu ve, Mehmet Koştumoğlu gibi ünlü fotoğraf sanatçılarının katıldığı “Fotoğrafçılık sanatının dünü bugünü ve yarını” konulu panelin yıllar evvel Fotoğrafçılık Külümüzce gerçekleştirildiğini siz konuklarımızın ve Uşak halkımızın bilgilerine sunmak istiyorum. Anadolu Üniversitesi olarak Fotoğrafçılık alanında amatör ancak profesyonel ruhla gerçekleştirdiğimiz bu tür faaliyet ve projeler yoluyla kent halkımızın sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunduğumuzu; saygı ve sevginin sürekliliğine, birliktelik, işbirliği ve dayanışmanın mayasını attığımızı düşünüyorum.”

Mıdık konuşmasına şu ifadelerle son verdi ; “Şu gerçeğin altını özellikle çizmek istiyorum: Bir kentte bir toplumda bir ülkede bilimsel üretim, kültür ve sanat üretimi olmazsa nitelikli ticarari üretim olmaz. Kültür ve sanat faaliyetleri kentimizin gelişmesi ve kent halkının bilinçlenmesi bakımından son derece önemlidir.

Bu güzel ve anlamlı Fotoğrafçılık Sertifika Eğitim programının düzenlenmesinde büyük katkıları olan  Fotoğrafçılık Eğitmenleri  Kazım Yeşilyurt, Ali Evcan hocalarımıza ve Uşak Merkez Gençlik Merkezi Müdürümüz Mustafa Koçyiğit’e, kursiyer öğrencilerimize ve bu güzel ve anlamlı Fotoğrafçılık Sertifika Dağıtım Törenimize yoğun programları olmalarına rağmen katılım gösteren başta Uşak Vali Yardımcımız Muammer Balcı’ya, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanımız Atalay Savaş’a, Fotoğrafçılar Odası Başkan Yrd. İsmail İstek’e ve Uşak Gençlik Hizmetleri Müdürü Hacı Tevfik Özdemir’e, Uşak Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi İsmail Aydoğuş’a törenimizi onurlandırdıkları için şahsım ve Anadolu Üniversitemiz adına teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum”

Kursiyerler adına konuşma yapan Adem Duru ise  bu sertifika programının ve bu törenin  düzenlenmesinde başta Ahmet Mıdık olmak üzere eğitmen hocalara ve emeği geçen herkese ve katılımcılara kursiyerler adına teşekkür etti. Program Vali Yardımcısı Muammer Balcı ve protokol tarafından kursiyerlere sertifikaları, emeği geçenlere de teşekkür belgeleri takdim edildi ve tören fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim