Uşak İl Kültür ve  Turizm Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yapan Türkolog Murad Erşad Al konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, Tuncer Gülensoy ile ilgili çıkan habere kayıtsız kalamadıklarını İl Müdürü Sabri Ceylan’ın da yıllarca Türkoloji alanında çalışmış doktorasını tamamlamış birisi olarak bu konuyla yakından ilgilendiğini aktardı.

Prof. Gülensoy’un Ankara’dan öğrencisi olduğunu belirten Al, Gülensoy hakkında şunları söyledi; “Kendisi Türkiye’nin en önemli Türkologlarından birisi ve hocaların hocası olarak da anılır. Türkoloji alanında çok önemli ve öncü  çalışmaları, eserleri var. Birçok kitabını lisansta okuduk, araştırmalar yaptık."  Haberinizden sonra  Tuncer Gülensoy  hocamızla ve eşiyle telefonda uzun  bir görüşme yaptık, bu görüşmeler sonucunda Tuncer Hocamızın kitaplarını ve kazandığı ödülleri sergileyeceğimiz bir yer tahsisi konusunda İl Müdürümüz  Sabri Beyle görüştükten sonra konuyla ilgili  karar kıldık.  Tuncer Hocamıza da bunu söyledik, kendisi çok mutlu oldu.”

İlk önce Kültür ve  Turizm Müdürlüğü binasının üst katında bir odayı düşündüklerini ancak İl Halk Kütüphanemizde okuyuculara daha faydalı olacağı konusunda fikir birliğine vardıklarını  anlatan Al; “Kütüphanemizde  Tuncer Hocamıza bir alan açacağız.   Muhtemelen önümüzdeki yıl Tuncer Hocamız bahar aylarında İlimize  gelecek hem kitaplarını bağışlayacak hem de Uşak'ın kurtuluşunun 100. Yılı etkinlikleri kapsamında  bir konferans verecek.  Aynı zamanda Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüzü ve  İl Halk Kütüphanemizi  ziyaret edecek.”

HABER  / BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim