Okul Müdürü Mesut Balı, “Okulumuz Çocuk korosu tarafından, Uşak ilinin tarihi ve kültürel zenginlikleri tanıttığı muhteşem klibiyle hem ülkemizde hem de Avrupa da yeniden ses getirdi. Almış olduğu birincilik sayesinde Uşak ve Türkiye’ye büyük bir mutluluk yaşattı” ifadesini kullandı.

ÇOCUK KOROSU BİRİNCİLİK ÖDÜLÜNÜ PAYLAŞAMADI

Okulların tatilde olmasına rağmen ödüllerinin geldiğini duyan Bedriye Kadir Uysal Ortaokulu Çocuk Korosu üyeleri okula koşarak ödülü görmek ve ona dokunmak isteyince, ödül uzun süre elden ele dolaştı. Daha sonra Avrupa birinciliğini simgeleyen ödülleri ile öğretmenleri ve müdürleri ile birlikte fotoğraf çektirerek bu mutlu anlarını ölümsüzleştirdiler.

Müzik Öğretmeni Murat Şahintürk ile birlikte 3 yıldır çocuk korosu için yoğun bir emek harcayan  İngilizce Öğretmeni Tülay Bozkurt “2009 yılından bu yana yapılmakta olan Avrupa Birliği Erasmus+projesinin ayaklarından biri olan eTwinning kapsamında yürütülen Ulularası ‘’Schoolovision Şarkı yarışmasında Türkiye’yi temsil ederek Avrupa 1. Olduk. Bu birinciliği yarışmanın 10. Yılını kutladığı yılda kazanmak bizi inanılmaz mutlu etti. 2016 yılında Avrupa 3.sü ve 2017 yılında Avrupa 7.si olan okulumuz, bu yıl Avrupa 1. Oalarak Türkiye’yi ve Uşak’ı Avrupa’da başarı ile temsil etmiş ve tanıtmış oldu. Bu da bizi ayrıca çok mutlu kıldı. Geç de olsa ödülümüze kavuştuk. Gelecek yıllarda da Uşak ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ederek başarılı olmak istiyoruz” şeklinde duygularını dile getirdi.

 “OKULUN BİRİNCİLİĞİ AVRUPA'DA BÜYÜK YANKI YAPTI”

Katıldığı üç yılda da Avrupa’da dereceye giren Bedriye Kadir Uysal Ortaokulu Çocuk Korosu’nu kuran ve çalıştıran Müzik Öğretmeni Murat Şahintürk, “Bu biizm için büyük bir onur, büyük bir başarı. Ancak, seçim zamanına gelmesi bu başarımızın Uşak ve ülke gündeminde hak ettiği yeri almasına engel oldu. Seçim zamanına gelmeseydi, daha çok duyulur ve daha çok ses getirirdi. Bu da bizim talihsizliğimiz oldu” şeklinde yakındı.

Okul Müdüür Mesut Balı’da okulu ve başarıları ile gurur duyduğunu belirterek sevincini şu ifadelerle dile getirdi: ““Avrupa Birliği Erasmus+projesinin ayaklarından biri olan eTwinning kapsamında yürütülen ‘’Schoolovision’’da bu Yıl yine Türkiye’yi 3.kez Uşak Bedriye ve Kadir Uysal Ortaokulu temsil etti.2016 yılında Avrupa 3.sü ve 2017 yılında Avrupa 7.si olan okulumuz,bu yıl okulun Müzik öğretmeni Murat Şahintürk yönetiminde 3 yıldır çalışmakta olan müzik korosu,Uşak sevdalısı olan hiçbir karşılık beklemeyen Fevzi Ünlü yönetmenliğinde ‘’Bilmece’’isimli parçaya klip çekti.Söz ve müziği Yakup AKSOY’a ait olan ‘’BİLMECE’’şarkısı aynı zamanda 2015 TRT Popüler Çocuk Şarkısı Yarışmasında Türkiye Birincisi olan bir şarkı.Ülkemizde de çok sevilen anne sevgisini anlatan bu şarkı okul çocuk korosu tarafından yeniden seslendirildi ve Uşak ilimizin tarihi ve kültürel zenginlikleri tanıttığı muhteşem klibiyle hem ülkemizde hem de Avrupa da yeniden ses getirdi.Almış olduğu birincilik sayesinde büyük bir mutluluk yaşattı.

Mayıs 2018’de 10.yıl dönümünü kutlanan projenin kurucu ülkelerinden olan Polonya’da;

Almanya,Belçika,Polonya,Rusya,Sırbistan,Slovakya,İspanya,Türkiye ve Ukrayna birlikteliğinde özel bir proje haftası düzenlendi ve yapılan çalıştayda bir araya gelindi.

Proje marşı olarak bilinen ‘’Sky is the Limit’’şarkısı seslendirilip,şarkıya bu ülkelerin katılımcı öğrencileri ile özel bir klip çekildi.Avrupa’nın eski kültür başkenti olan Wroclaw’da ‘’Avrupa Günü’’organizasyonu düzenlendi.Ayrıca,yarışmanın bu yılki canlı oylaması da 11 Mayıs Cuma günü bu proje ekibi tarafından Polonya’da yapıldı.Oylama sonucunda klibimiz 180 puanla birinciliği elde etti.Ülkemizi 32 Avrupa ülkesi arasında bu yıl 3.kez temsil eden Uşak Bedriye ve Kadir Uysal Ortaokulu öğrencilerini,proje yürütücüleri olan Müzik Öğretmeni Murat Şahintürk ve İngilizce Öğretmeni Tülay Bozkurt’a ve emeği geçen herkesi tebrik ediyor,bu büyük başarılarıyla gurur duyuyoruz.”

Balı, “Bu çok güzel bir başarı. Başarının simgesi olan plaketimize de kavuştuk. Avrupa 1. Olduk. kentimizi ve ülkemiz tanıttık. Bunları başarırken öğrencilerimizin de bilgisi ve dünya görüşü arttı. Okulumuz başta Uşak halkı olmak üzere okulumuzun tanınırlığı da arttı. Çocuk korosuna katılmak isteyen öğrenci sayısı arttı.

Sportif, kültürel ve akademik anlamda da çok başarılı olduk. Her yıl birkaç takımımız ülke çapında çeşitli müsabakalara katılıyor. Bu başarılarımızı da, okul, aile ve öğrenci üçgeninde birliktelik sağlayarak gerçekleştirdik. Birliktelik olmazsa başarı da olmaz” diyerek sözlerine son verdi.

BEDRİYE VE KADİR UYSAL ORTAOKULU ÇOCUK KOROSUNUN DAHA ÖNCEKİ BAŞARILARI

1-2014 5.İstanbul  Çocuk Koroları Yarişmasında 36 Koro katılımıyla Türkiye 2.liği

2-2015 İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Eşliğinde 90 kişilik dev koromuzla verdiğimiz Uşak konseri

3-2016 Afyon Devlet Konservatuarının düzenlediği 9. 23 Nisan Çocuk Koroları Şenliği Konseri

4-2016 Schoolovision  şarkı-klip yarışması 40 ülkenin katılımıyla Avrupa 3.lüğü

5-2017 Schoolovision şarkı-klip yarışması Avrupa 7.liği

6-2018 Tabzon’da  “Yayla Çiçekleri Çocuk Korosu”ile ortaklaşa düzenlediğimiz  “23 Nisan’da Biz”Konseri.

7-2014 yılından bu yana Uşak ilimizde düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz sayısız okul ve salon konserleri       

Editör: TE Bilişim