Serginin açılışı Uşak Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Uşak Temsilcisi Öğretim Görevlisi Ahmet Mıdık, il müdürleri ve ressamların katılımıyla yapıldı.

Burada konuşan Vali Yardımcısı Demirbaş Uşak’ta yeni göreve başladığını hatırlatarak; “İnşallah bizler bundan sonra başka Sayın Valimiz Funda Kocabıyık olmak üzere sizlere valilik  adına elimizden gelen desteği vermeye, yanınızda olmaya çalışacağız. Beraber güzel işler yapmaya bu alanda Uşak’ı bir adım ileriye taşımaya çalışacağız. İnşallah bu resim sergisi gençlere güzel örnek olur. Emeği geçen tüm hocalarımıza, öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun inşallah” dedi

Etkinliğin açılışı konuşmasını yapan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Uşak Temsilcisi Öğretim Görevlisi Ahmet Mıdık konuşmasında ; “ Bir kentin kültür sanat yapısının oluşumunda resim sanatının da büyük rolü vardır. Çağa ve medeniyete ayak uydurmanın, kendini geliştirmenin yolu ve yöntemi kültür sanattan geçer. Bir toplumda kültür ve sanat insanları yaratıcılığa teşvik ettiği gibi toplumsal olayları yorumlamada farklı bir bakış açısı sağlamakta değişime ve gelişime açık bir toplum yarattığının farkında olmak gerektiğini düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

Uygarlığı, bir toplumun kültürüyle bütünleşen sanat bilim ve teknoloji ürünlerinin tümüyle pratik yaşama yansıması olarak niteleyen Mıdık; “ Binlerce yıl süren gelişmeler sonucunda insan aklının, emeğinin, duygularının bilim ve teknolojinin desteğiyle ortaya çıkan birikimidir. Uygarlık insanoğlunun yaşamını hem kolaylaştırır hem geliştirir. Bu konularda özellikle kültür ve sanat alanlarında belediyelerimiz ve üniversitelerimiz başta olmak üzere bu alandaki yetkileri ve mali olanakları sınırlıda olsa Milli Eğitim Müdürlüğümüz, okullarımız kültür sanat  hizmetlerinin yerine getirilmesinde yegane mekanizmalar olduğunu düşünenlerdenim. Bir kentteki kültür ve sanat faaliyetlerine halkın katılımının sağlanması önem arz etmektedir. Yerel yönetimler ve üniversiteler bu konuda birinci derecede etkili olacak kuruluşlardır. Sanat ve kültürde bir yere varamamış hiçbir kent hiçbir ülke sanayide, ekonomide ve teknolojide gelişemez. Onun içindir ki büyük şair Yahya Kemal ‘Bir resmimiz ve bir neslimiz olsaydı, başka bir millet olurduk’ demiştir. Sanatı sanat için değil sanatı toplum için yapanların tarihte her zaman kazandıkları görülür.” Şeklinde konuştu.

Sanat eserlerin halka ulaşacakları yerlerin sergiler olduğu düşüncesiyle bu sergiyi düzenlediklerini vurgulayan Mıdık konuşmasına şu ifadelerle son verdi; “Bugün bu sergiyi sizlerin katılımıyla gerçekleştirmenin onurunu gururunu yaşıyoruz. Ülkemizde resim sanatına hak ettiği değerin tam anlamıyla verilmediğini düşünüyorum. Çocuklarımızın resim alanındaki yetenek ve heveslerini umursamıyoruz. Boş zaman uğraşı olarak görüyoruz. Resim alanındaki iş kollarının toplum olarak karın doyurmayacağını düşünüyoruz. Acaba Anadolu Üniversitesi eğitime çok ihtiyaç duyulan bir zamanda ülkemizin ve dünyanın pek çok yerinde milyonlarca kişinin kapısından giren, milyonlarca insanın yaşamına dokunan ve olumlu yönde değiştiren önemli kurumlardan bir tanesidir. Daha nice 60. yıllara”

Sergide Baba Ziya Gülenç oğlu Fatih Çağlar Güvenç ve kızı Pınar Gonca Güvenç’in yaptığı eserler yer alıyor.

Editör: TE Bilişim