Halı kesim töreninde konuşma yapan Spor İl Müdürü Tahir Emre Can Projenin Uşak’ın kültürü olan kilim ve halı kültürünün gençlere tanıtılması amacını taşıdığını ve bunu çok önemsediklerini söyledi.

Kökü mazide gözü atide olan bir gençlik hayal ettiklerini bunu da kültürle, sanatla, sporla olabileceğine inandıklarını belirten Can ; “Gençlerin köklerini, atalarını, atalarının yaptıklarını, bu topraklarda neler yapıldığını neler olduğunu bilmeleri bunu anlamaları, bunu yaşamaları ve yaşatmaları bizin için çok önemli. Bunu yaparken, ipini bile keserken çok duygulandık. Bize de nasip oldu daha önce iki ilmek te biz atmıştık, bunun duygusallığını yaşadık, çok güzel oldu. İnşallah arkası gelecek. Emeği geçen gençlerimizi tebrik ediyorum.  Gençlik Merkezindeki hocamız, müdürümüz, arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Hem Gençlik Merkezinde, hem yurtlarda gelenekleri unutturmamak adına birçok çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Can; “ En son spor turnuvaları yaptık mesela yurtlarımızda bunlara Mas güreşini koyduk buda bizim kökümüzden geliyor. İnşallah Matrak, Mas güreşi bunun yanında, Mangala oyunlarını da koyacağız. Ata binmek, ciritin de bizim kültürümüzde önemli bir yeri var, inşallah bu kültürü de yaygınlaştırmak için Uşak’ta bahar aylarında bir projemiz var. Kredi Yurtlar Kurumuyla Gençlik Spor Müdürlüğünün birleşmesiyle yurtta kalan öğrencilerimizin ata binmeleri, ciritle tanışmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Bu bağlamda çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecek” şeklinde konuştu.  

Editör: TE Bilişim