Nene Hatun Cağ Kebap Salonu işletmecisi Yılmaz Yardımcı ziyaretin ilk bölümünde işletme hakkında bilgiler verdi. Çocukluğunda beri bu işin içinde olduğunu hatırlatan Yardımcı;  “Yurt dışında bir müddet çalıştıktan sonra 7 yıldır Uşak’ta hizmet vermekteyiz. Her geçen sene üzerine koyarak gidiyoruz farklı farklı  ürünler çıkarıyoruz. Hatta bazı ürünlerimiz var benim tahminim sadece Uşak’ta değil Türkiye’de tek biz yapıyoruz, örneğin Beyti Cağ. Bu ürünü internette de bulamadık ve Uşaklı bunu çok sevdi. Sektör çok zor,  incelik isteyen bir sektör ama her türlü zorluğun üstesinden  başarıyla gelmesini biliyoruz çünkü vatandaşın tepkisi de çok olumlu.” Dedi.

Yardımcı,  Neden Nene Hatun sorusuna şu şekilde cevap verdi; “ Buraya ilk geldiğimizde hiç cağ kebap yapan yoktu. Yanılmıyorsam 15-20 sene önce Dörtyol tarafta  denenmiş ama başarılı olmamış.  Çağ kebabı yapmaya karar verdik. Peki isim ne olacak? Yılmaz ustanın yeri gibi bir isim koymak istemedik.  İzmir’de Köroğlu diye bir işletme var meşhurdur benim eniştem olur, Ezogelin benim dayım olur, Ezogelin Antep yöresine aittir,  biz de Erzurum yöresinin yemeğini yapıyoruz o yörenin ismini koyalım dedik ve Nene Hatun ismini kullandık. Nenen Hatun’un yüzünü bulmak zor oldu, hatta Nene Hatun kimdir?  Diye onu tanıtan tabelaları duvarlara astık. Uşak’a hem cağ kebabını ve Nenen Hatun’un kim olduğunu öğrettik.”

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Uşak İl Temsilcisi Öğretim Görevlisi Ahmet Mıdık özellikle lokanta ve restoranların mutfaklarının denetlenmesi gerektiğini,  genel anlamda bu denetimlerin de yüzeysel yapıldığını söyledi. Uşak’ta  özellikle gıda sektörünün yeterince denetlendiğine inanmadığını belirten Mıdık  Yardımcı’ya  işletmesinin 2018 yılında denetlenip denetlenmediğini sordu.  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2018 yılında 4-5 sefer denetlendiklerini belgelerle ispatlayabileceğini söyleyen Yardımcı; “ Buraya habersiz gelip her tarafı kontrol ederler, eti nerden aldın, son faturası,  ürünleri nasıl muhafaza ettiğimizi gerçekten denetliyorlar. Raporluyorlar bazen eksiklerimiz de oluyor biz bunları tamamlıyoruz. Başkalarını bilmiyorum ama biz denetleniyoruz.” Şeklinde cevap verdi.

Uşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeleri Perihan Karataş ve  Hakan Karahan organizasyona onur konukları olarak katıldı. Karahan yaptığı değerlendirmede  okullarının 12. sınıfında 34 öğrencilerinin olduğunu , onları belirli işletmelere staja gönderdiklerini böylelikle aşçılık mesleğine adım atmalarını  ve ilerlemelerini istediklerini söyledi. Öğrencilerinin sadece 5 tanesinin mutfak kısmında olduğunu ve Uşak’ta bu anlamda bir sıkıntı olduğunu belirten Karahan; “ Niye? Çünkü işletmeci 18 yaşındaki bir öğrenciyi mutfağa sokamam diyor. Mutfak mezunu olan bir genç işi nasıl öğrenecek,  garsonluk yaparak öğrenemez, böyle bir sıkıntımız var. Sizin de Kız Meslek Lisesine bu anlamda bir yardımınız olursa seviniriz” Dedi.

Ziyarette kulüp üyelerinin meşhur etli keşkeğinden ikram eden Yardımcı çorba çeşitlerinde de  iddialı olduğunu söyledi.  Söyleşinin ardından anı fotoğrafı çektirildi. Öğretim Görevlisi Ahmet Mıdık Yardımcıya yakın ilgi ve alakasından dolayı teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim