Uşak’tan Türkiye’deki kitap fuarlarını dolaşan tek yazar olduğunun hatırlatan Ulu ; “ Şehir şehir dolaşıyorum aynı zamanda yayımcılık yapıyorum. Bugün de Bitmesin Hikayemiz adlı kitabımın imza günündeyiz. Birçok ilde imza günü yaptım ama 6 yıl sonra kendi memleketimde bunu yapmam benim için anlatılmaz bir mutluluk anlatılmaz bir gurur. İnşallah devam edecek” dedi.

Kitabının her sayfasında umut tohumları ektiğini, insanlara hiçbir zaman umutsuz kalmamayı öğütlediğini söyleyen yazar; “Biz her gece uyuduğumuzda yepyeni bir güne uyanıyoruz. Aslında her gün bizim hesabımıza yeni bir umut yükleniyor. Umut o kadar yakın ki o bitti demeden bitmiyor. İnsanlar çok fazla ümitsizliğe kapılıyor. Bitmesin Hikayemiz’de yine bir sevda öyküsü var ama bu giden sevgilinin ardında kalan acının bitmemesi. Bazı yaralar vardır değerlidir, güzeldir öyle güzel acıtır ki insana şükretmesini öğretir. Yara da, acı da, dert de Allah’tan, derman da ondan.  Hayatımıza biz pozitif şekilde yaklaşırsak acının bitmemesi, derdin bitmemesi bizim için aslında pozitif bir gelişme olacak.” Şeklinde konuştu.

Kitapta aforizmalar, hikayeler ve damar sözlerin olduğundan bahseden Yazar Ulu konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı; “ Bazı insanlar bazı insanların hayatına giriyor ve girdikleri gibi geri çıkıyor, arkadaş olarak dost olarak. Bende çok fazla dost kaybettim. Ben de diyorum ki ‘Gideceksen eğer değer verme, değer vereceksen de gitme’. İnsanlar birinin hayatına girecekse gitmemek üzere gelmeliler. Kitabımızın ana teması kelebek.  Her insanın kalbinde pır pır eden bir kelebek vardır. Dedik ki ‘İnsanın yüreğinde kelebekler çoğalınca ömrü sevdaya bereketlenir.”

İnsanların umudu mutluluğu çok uzakta aradığını vurgulayan Yazar ; “ Bizim mutluluğumuz belki hemen köşe başında, belki yanımızda. Bu kitapta insanlara ayna olmaya onlara kendilerini göstermeye çalıştım, insanlara ‘Umut’un var olduğunu göstermeye çalıştım. O yüzden insanlar bana internetten ‘Umut Adam’ lakabını koymuşlar. Hiç ümidimi kesmiyorum, okuyucularıma da bunu aktarmaya çalışıyorum. Ümidinizi keserseniz negatif enerji sizin peşinizi hiç bırakmaz” dedi.

Yazar Ulu imza gününde kendisine destek veren Ali Osman Tanrıverdi’ye çok teşekkür etti. Tanrıverdi ise yaptığı değerlendirmede; “ Bugün çok güzeldi, yoğun ilgi vardı. Cemal Ulu Uşaklı ve kardeşimiz kadar yakın bir arkadaşımız. Onun adına da mutluyu inşallah daha güzel yerlere gelecektir.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim