Uşak Belediyesi internet sayfasında yapılan açıklamada, Uşak Belediyesi 2.Tiyatro Festivali’nin  2-8 Nisan tarihleri arasında 7 gün boyunca süreceği Cumartesi ve Pazar günleri çocuk, akşamları da yetişkinler için çok sayıda oyun sergileneceği açıklandı. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, diğer illerden tiyatro ekiplerinin Uşak’a gelerek Uşak’ı tanıma fırsatı bulduğunu ve Uşak adının tiyatro festivali sayesinde ülke çapında duyurulduğuna dikkat çekti.

BU YIL FESTİVALE 15 EKİP KATILMASI PLANLANDI

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, Uşak Belediyesi 2.Tiyatro Festivali için başvuruların başladığı ve gerekli bilgilerin http://www.usak.bel.tr/sayfa/tiyatro-festivali/ internet sayfasından alınacağı ve katılmak isteyen tiyatro topluluklarının başvuruda bulunabileceği belirtildi.

Ayrıca, festival hakkında her türlü bilgi için: Uşak Belediyesi Tiyatro Eğitmeni Murat Çubukçu ‘dan  (0533 621 51 05) bilgi alınabileceği de belirtildi.

Geçen yıl ilkini düzenledikleri Uşak Belediyesi 1.Tiyatro Festivali’nin 4 gün sürdüğünü ve 11 ekibin katıldığını hatırlatan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Bu yıl düzenleyeceğimiz Uşak Belediyesi 2.Tiyatro Festivali’nin kapsamını biraz daha geniş tuttuk. Katılacak ekip sayısını 15 olarak belirledik. Geçen yıl 4 gün süren festivalimizi bu 7 güne yaydık. Akşamları yetişkinlere, Cumartesi ve Pazar günleri miniklerimize olmak üzere Uşak’ta 7 gün boyunca gece ve gündüz büyük bir sanat şöleni yaşatacağız” dedi.

Seçildiği 2014 yılından bu yana sadece kentin alt yapı işleri ile değil, sanat, spor gibi sosyal faaliyetler konusunda da Uşak halkının ihtiyacını gidermek için çabaladıklarını ve çok güzel projeleri hayata geçirdiklerini belirten Cahan, “Ege’de Yenigün Gazetesi” ne çok özel açıklamalarda buldundu. İşte Cahan’ın açıklamaları: “Geçen yıl, uşak sanat adına dolu dolu 5 tarihi gün yaşadı. İlk kez Uşak’ta tiyatro festivali düzenlemek bize nasip oldu.  Uşak’a 8 ayrı ilimizden çok sayıda tiyatro ekibi geldi.

Uşak Belediyesi olarak iki yıl önce tiyatro kulübümüzü kurmuştuk. Ekibimiz çok başarılı işlere imza attı ve Uşak’ta yapılan il yarışmasında birinci oldu. Bölge yarışmalarına da katılarak bizleri onure etti. İlimizi artık sanat alanında geliştirmek istiyoruz. Bunun neticesinde bu yıl ikincisini düzenlediğimiz tiyatro festivali ile hemşerilerimize sanatla dolu günler yaşatmak amacındayız. Kültür-sanat etkinlikleri çerçevesinde çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek.”

“UŞAK ADINI SANATTA DA DÜNYAYA DUYURMAK İSTİYORUZ”

Etkinliklerin halka açık ve ücretsiz olduğunun altını çizen Başkan Cahan, “Uşak’ı yaşanabilir ve sosya-kültürel etkinliklerle vatandaşlarımızın mutlu olduğu bir kent haline getirmek istiyoruz. Sanatla iç içe olan bir şehiriz. Özellikle tiyatro kulübümüzün iki yıllık serüveninde hep birlikte güzel işler yaptık. İnanıyorum ki vatandaşlarımız bu festivalden azami bir şekilde yararlanacak. Uşak için güzel bir iş başarmanın mutluluğunu ayrıca yaşıyoruz. Şehir dışından gelerek burada gösteri yapacak tiyatrocu kardeşlerime de çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yıllarda da bu tür festivallerimizi artırarak Türkiye ve Dünya çapında ilimizin adına duyurmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

“CAHAN SANATIN VE SANATÇININ DESTEKÇİSİ OLDU”

Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu eğitmeni Murat Çubukçu,  “Mutluyuz ve gururluyuz. Başkanımız Nurullah Cahan, yola çıktığımız bu serüvende bizleri hiç yalnız bırakmadı ve daima destekçimiz oldu. Başkanımızın büyük destekleri ile tiyatro festivalimizi şehrimizde ikinci kez düzenliyoruz. Değişik illerimizden gelen profesyonel ekiplerimiz de şehrimizde güzel oyunlar sahneleyecekler. Festivalimizde sadece oyunlarımız yok aslında. Buraya gelen, misafir ettiğimiz ekiplerin söyleşi ve eğitimleriyle beraber sanatseverlerle buluşacağız.  7 gün sürecek festivallimize sanatsever halkımızı bekliyoruz” şeklinde Uşak halkını davet etti.

Editör: TE Bilişim