Uşak Belediyesinin destekleriyle gerçekleştirilen projede öğrenciler ilk olarak şehir merkezinde bulunan tarihi mekanlarını gezdi.  Öğrenciler Uşak Gazeteciler Derneği Başkanı Salih Kılınç'ın rehberliğinde Ulu Camii, Burma Camii, bedesten gibi kent tarihinde yer edinmiş yapıları incelediler.

Gezinin ikinci bölümünde "Taş Yaran" vadisine inen gazetecilik öğrencileri doğa harikası vadiye hayran kaldılar. Dört yıldır Uşak'ta okumalarına rağmen burayı ilk defa gördüklerini belirten öğrenciler vadiye daha önce gelmedikleri için pişman olduklarını ifade ettiler.

Öğrenciler programın devamında Uşak'a 40 km mesafede Ulubey ilçesi Sülümenli köyü sınırları içerisinde yer alan ve  1. Derece sit alanı olarak tescil edilen Blaundus antik kentine gitti. Büyük İskender’in Anadolu Seferleri’nden sonra Makedonya’dan gelenler tarafından kurulan şehirden kalanlar arasında fotoğraf çektiren öğrenciler tarihi dokunun yanı sıra kanyonun eşsiz güzelliğini de kadrajlarına aldılar.

Gezinin son bölümünde yine Ulubey ilçesi sınırları içinde yer alan ve ABD'deki Arizona Eyaleti sınırları içersinde bulunan Büyük Kanyondan sonra dünyanın ikinci büyük kanyonu olan Ulubey Kanyonuna giden öğrenciler burada Ulubey Kaymakamlığı tarafından 2015 yılında cam ve çelikten  yaptırılan 135 metrekare büyüklüğündeki seyir terasından kanyonu seyretti.

Öğrenciler günün sonunda Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'a , Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Didem Deniz'e ve kendilerine rehberlik eden  Salih Kılınç'a teşekkür etti.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmede bulunan Salih Kılınç gençlerle Uşak'ın doğal güzelliklerini  gezmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Kılınç; " Hava biraz sıcak olmasına rağmen gençlere spor yaptırmış olduk, bu yönden de gençlerle olmak çok keyifliydi. Kendileri de söylediler 4 yıldır biz buralara neden gelmemişiz  diye. Kabahat onlarda, Uşaklılar olarak bizde getirememişiz kabahat bizde. Eminim bu gençler yarın annelerini babalarını, evlenince eşlerini alıp hem hayatlarının 4 yılını geçirdikleri üniversite okudukları yere Uşak'a gelecekler hem de bu güzellikleri göstereceklerdir. Yıllardır bunu söylüyorum her Uşaklı birilerine böyle Uşak'ın Taşyaran gibi, Murat dağı gibi, Ulubey Kanyonu, Blaundus Antik Kenti gibi yerleri gösterse Uşak turizm yönünden büyük bir patlama yaşar diye düşünüyorum. Ayrıca Bayram arkadaşımıza da böyle bir organizasyonu tertip ettiği için çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim