Karadedeli “Bugün saklı kalmış türküleri ,TRT repertuvarına yeni girmiş Uşak türkülerini seslendireceğiz.  Müzede Müzik adı altında hem yeni açılan müzemizi tanıtmak hem Uşak’ın değerlerini hakla buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

1959 Yılında Uşak Merkez Kaşbelen Köyünde dünyaya gelen Mehmet Karadedeli  babasının ve ağabeyinin teşvikleriyle saz çalmaya başladı.  İlk sazını ağabeyi İsmail Karadedeli sayesinde eline alan Mehmet Karadedeli uzun süre halk oyunları  çalıştı. Uşak’ta 3 dönem  Halk Oyunları İl Temsilciliği yapan Karadedeli Uşak’ın Saklı Türküleri adı altında programlar yaptı. Okullarda  verdiği bağlama derslerinin yanı sıra  Uşak Halk Eğitim Merkezinin cezaevinde açtığı bağlama kurslarında 15 yıldır destek  veren Karadedeli  2012 yılından beri derlemeler üzerinde çalışıyor.  Karadedeli’nin hali hazırda TRT repertuvarına girmiş 61 derlemesi bulunuyor.

Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine öğretim görevlisi olan Onur Altıntuğ konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi; “ Müzede Müzik projemize Mehmet Hocam katıldı sağ olsun. Projemizin amacı akustik formatta herhangi bir teknik cihaz kullanmadan doğal ses ortamında dinleyicilerimize müzik icrasında bulunmak.  Uşak’ta böyle küçük formatlı bir salonumuz yoktu, müze müdürlüğü de bize kapıların açtı. Biz de 13 Eylül’den itibaren Perşembe günleri başladık malum mesai saatleri sıkıntısından dolayı pek katılım sağlanamadı bir de duyuru işlerini tam olarak icra edemedik o sebeple hafta sonuna aldık. Kent Sazendeleri serisini tamamladık şimdi de Mehmet Karadedeli hocam ile Kent   Ozanları serimizi başlattık.  Mahalli sanatçılarımız halk sanatçılarımızı halk ile buluşturmaya çalışacağız. Her hafta Cumartesi günü devam edecek. Yaklaşık 4 program kent ozanları ondan sonra 4 hafta kent orkestrası diye bir proje daha başlayacak böyle devam etmeyi düşünüyoruz. Tüm Uşaklıları davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim