Uşak Gazeteciler Derneği Başkanı ve Murat Dağı Yok Olmasın Platformu sözcülerinden Salih Kılınç, Karacan’a Murat Dağı ile ilgili bir dosya sundu ve dağın tabiat parkı ilan edilmesini talep etti.

ÇAKIN STK TEMSİLCİ VE ÜYELERİNİ KONGREYE DAVET ETTİ

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın, “  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve  Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Sayın Harun Karacan temsil ettiğiniz STK veya meslek grupları ile ilgili sorunlarınızı bizzat sizlerden dinleyerek AK Parti Genel Merkezi’ne iletecek, çözüm ve önerilerinizi değerlendirerek size mutlak dönüş yapılacaktır. Hepinizin bildiği gibi 20 Ocak Cumartesi günü İl kongremiz yapılacak ve kongremize de AK parti Genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da teşrif edecektir. Sizlerin ve temsil ettiğini STK üyelerinin de geniş biçimde katılımını bekliyoruz” dedi.

TOPLANTIYA ŞEHİT PİLOTLARIN YASI DAMGA VURDU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, “Uşak’ımızın değerli STK temsilcileri, kanat önderleri, dernek, oda ve sendika başkanları. Sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

Uşak’a maalesef biraz buruk ve üzgün geldik. Bildiğiniz gibi Isparta yakınlarında bir askeri uçağımız düştü ve 2 pilot bir teknisyen olmak üzere üç askerimiz şehit oldu. Şehitlerimizin hepsi Eskişehir hava Üssünden olduğu için buradan Eskişehir’e gitmem gerekir. Allah rahmet eylesin. Şehitlerimizin mekânı cennet olsun. Milletimizin başı sağ olsun” şeklinde üzüntüsünü dile getirdi.

Karacan, “Ben burada sizlerin derdini dinlemeye sizlerle hasbıhal etmeye geldim. Tabii ki yöneticilerimiz var. Vekillerimiz var ama ben AK Parti Genel Başkan yardımcısı olarak dertlerinizi ve çözüm önerilerinizi birinci ağızlardan dinlemek için Uşak’a geldim. Uşak’ın sorunlarını sizlerle birlikte çözmek istiyoruz.

Uşak ile ilgili düşünceleriniz nedir? Sorunlarınız nelerdir? Çözüm önerileriniz var mı? Arkadaşlar size bir form dağıtacak. Kafanızda Uşak ile ilgili ne varsa bu forma yazmanızı istiyoruz. İsteyen sözlü olarak da düşüncelerini dile getirebilir.  Bu yazdıklarınızı Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz.

Sayın çakın’ın Cumartesi günü yeniden başkan seçilmesinin ardından 2 ayda bir STK ile ilgili birimlerimiz, Uşak’ta da sizlerle sürekli temasa geçerek sorunlarınızı, taleplerinizi ve önerilerinizi alacak ve bize ulaştıracaktır” dedi.

“MURAT DAĞI TABİAT PARKI İLAN EDİLSİN”

Karacan düşüncelerini dile getirmek için STK temsilcilerine söz verdi. İlk söz alan Uşak Gazeteciler Derneği Başkanı ve Murat Dağı Yok Olmasın Platformu sözcülerinden Salih Kılınç, Murat Dağı’nın önemi ve burada maden aranmasının olumsuz sonuçlarını belirten bir dosyayı Karacan’a sunduktan sonra şunları söyledi: “Murat Dağı, dünyada sıcak ve soğuk suyun aynı kaynaklardan doğduğu dünyada eşi benzeri olmayan bir doğa harikasıdır. Buradan doğan 5 ana nehir ovalara bolluk ve bereket saçarak üç denizimize dökülmektedir.

Bu ovalarda 17 milyon civarında insan tarım yapmakta, Uşak’ın tüm içme suları ve oksijeni Murat Dağı’ndan gelmektedir. Lütfen Uşak’ı havasız ve susuz, ovalarımızı bereketsiz bırakmayın. Bu dağda maden aranmasına izin vermeyin” talebinde bulundu.

Karacan’ın çözüm önerisi sorması üzerine Kılınç, “Çözüm önerimiz; Murat Dağı’nın tabiat parkı ya da Milli Park ilan edilmesidir. Murat Dağı yok olursa başta Uşak olmak üzere Ege bölgesinde tüm hayat biter” şeklinde cevap verdi.

Editör: TE Bilişim