Konuşmasının başında PKK tarafından  şehit edilen 13 vatan evladını andı onlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. PKK terör örgütünü lanetle kınadığını ifade eden Güneş bu örgütün ismini terörle bir arada anmayanları da kınadığını söyledi.

CHP milletvekillerinin Uşak’a geldiklerini,  bazı temaslarda bulunduklarını ve  bundan memnuniyet duyduğunu anlatan Güneş; “ AK Parti dönemindeki Uşak’taki gelişim ve değişime şahitlik etmeleri bizi ziyadesiyle memnun eder.  Fakat onların Uşak’ta bulunduğu sırada anahtarcılık yapan bir kardeşimiz maalesef intihar ederek vefat etti, ben buradan Reşat Keskin kardeşimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum, ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

“BİR DİYORUZ Kİ KESİNLİKLE CENAZELERİMİZ ÜZERİNDEN, HASTALIKLAR ÜZERİNDEN ASLA SİYASET YAPMAYIN”

Burada tabi bizi üzen olay şu olmuştur, bu covid salgını süresince bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir takım sıkıntılar yaşanıyor ama devletimiz vatandaşımızın , esnafımızın daima yanında durmuştur, durmaya da devam etmektedir.  Bu açıdan bakıldığında Uşak’a 190 milyon tutarında bir hibe yardımı yapılmıştır. Bu kardeşimiz evi olan arabası olan ve eşi örtülü olan bir kardeşimiz, tabi ki bir takım ekonomik bir sıkıntıları var ama bu sıkıntılar geçinememekten kaynaklanan, normal hayat düzenini sağlayamamaktan kaynaklanan bir sıkıntı değil. Dolayısıyla CHP milletvekilleri bu kardeşimizin  cenazesine gidiyor  ve aile istemediği halde orada resim çektiriyor ve bunu da basın yayın organlarında sanki ekonomik nedenlerden dolayı yani tüm halka yayılmış ekonomik nedenlerden dolayı  kaynaklandığı imajını yayıyorlar. Tabi aile bunlardan son derece rahatsız oluyor. Bir diyoruz ki kesinlikle cenazelerimiz üzerinden, hastalıklar üzerinden asla siyaset yapmayın. Siyaset neticede hizmet etmek yarışıdır ama birbirinin üzerine basma ve bu gibi şeylerden faydalanma yeri değildir.” Dedi.

“SAYIN KILIÇDAROĞLU BUYURSUN GELSİN UŞAK’IN HER CADDESİNE, HER SOKAĞINA, HER İLÇESİNE HER KÖYÜNE BERABER GİDEBİLİRİZ”

Geçen  hafta CHP grup toplantısında CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun  Uşak milletvekilleri Uşak’ta sokağa çıkamıyor gibi bir ifade kullandığını hatırlatan Güneş ; “Bu tamamen doğru olmayan gerçeği yansıtmayan bir düşüncedir. Ben Sayın Kılıçdaroğlunun yanlış bilgilendirildiğini ümit ediyorum ve şunu da iddia ediyorum ki Sayın Kılıçdaroğlu buyursun gelsin Uşak’ın her caddesine, her sokağına, her ilçesine her köyüne beraber gidebiliriz.” İfadelerini kullandı.

Uşak ilinde merkezde iki tane organize sanayi bölgesi olduğunu ve yaklaşık bin hektarlık alanda faaliyet gösteren sanayi bölgelerinin  genişleme çalışmaları devam ettiği bilgisin veren Güneş,  Banaz ilçesinde de bir sanayi bölgesi olduğunu , TR33 bölgesinde bulunan Uşak’ta işsizlik oranının yüzde 9.8 şeklinde gerçekleştiğini aktardı.

Konuşmasının devamında geçmiş seçimlerde AK Partinin Uşak’taki başarısına vurgu yapan ve CHP’nin Uşak’ta üst üste yenilgi aldığını hatırlattı.  Köroğlu’nun bir köylüden dayak yediği, Köroğlu adının kendinden büyük olduğunu hicveden bir hikayeyi anlatan Güneş Kılıçdaroğlu’na bu hikayeyi emsal gösterdi ve seslendi;  “ Kılıçdaroğlu Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu CHP’ye hasbel kader genel başkan olmuştur, Ankara’da siyaset yapmaya devam etsin Uşak’a pek bulaşmasın”

HABER  / BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim