Demokrat Parti olarak Türkiye’yi karış karış gezdiklerini ifade eden Enginyurt, bir yıl içerisinde seçime gidileceğini hatırlattı ve Demokrat Partinin  tüm organlarıyla seçime hazırlandığını söyledi. Enginyurt, Uşak’a ve Uşaklılara Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın selamını ve iyi bayramlar dileğini  iletti.

Konuşmasına ekonomideki olumsuz gidişata değinerek başlayan Enginyrut: “ Her sabah kalktığımızda bugün ne kaybettik diye endişeyle uyanıyoruz, bugün neye zam oldu diye umutsuzlukla uyanıyoruz. Dünyada ne oldu, ne kötü şey oldu diye uyanıyoruz, iyi bir haber duymaz olduk. Böylesi bir ortamda Türkiye maalesef açlığın, yokluğun, sefaletin her geçen gün arttığı bir ülke haline geldi. En düşük emekli maaşı 2 bin 500 lira yaptık diye sevinen bir iktidar var, Uşak’ta 2 bin 500 liraya ev kirası yok. Elektriğe yüzde 127 zam yapan, doğalgaza yüzde 300’e varan zam yapan. Tüp gazı 80 liradan 320 liraya çıkaran bir iktidar var ama maalesef bu iktidar bu feryatları duymuyor her şeyi dış güçlere bağlıyor. Sayın Cumhurbaşkanı ekonominin kitabını ben yazdım diyor, muhtemelen Hitit dilinde yazmış olsa ki ne ekonomiyi anlayan var, ne ekonomiyi uygulayan var, ne de memleketi ekonomik anlamda rahatlatacak bir uygulama var.” Dedi.

“ÇÖZÜMÜ SÖYLEMEK İÇİN ÖNCE KASAYI GÖRMEK LAZIM”

Demokrat Parti Olarak iktidara geldiklerinde milleti zenginleştireceklerini, çiftçinin yüzünü güldüreceklerini, icralık olan esnafın yüzünü güldüreceklerini, gençlere iş, aş, ekmek vereceklerini iddia eden Enginyurt bunu gerçekleştirirken de yapılan hiçbir yardımın kesilmeyeceğinin altını çizdi. Enginyurt bunu nasıl yapacaksınız sorusuna ise şu şekilde cevap verdi; “ Çözümü söylemek için önce kasayı görmek lazım. Türkiye’nin ne kadar borcu var, kime ne verdiler, swap karşılığında kime neyi sattılar, hangi arazilerimizi, hangi fabrikalarımızı kime ipotek verdiler bilmiyoruz ki… Merkez Bankasının kasasında 128 milyar dolar vardı, uçtu gitti. Şu an kasada ne var diye soruyorsun, Merkez Bankasının kasasında para var, ne var? 62 milyar dolar eksi rezerv var. Dolayısıyla çözüm yollarını söyleyebilmek için bir bakkal dükkanı  bile aldığınızda borcuna ve alacağına bakıyorsanız Türkiye Cumhuriyeti Devleti gibi büyük bir devlet, 20 yılda 2 katrilyon bütçe yapmış bir devlet, 270 milyar dolar özelleştirme yapmış bir devlet kime ne borçlu bilmiyoruz ki. Sadece Sayın Cumhurbaşkanın son 4 ayda örtülü ödenekten harcadığı para 880 milyon dolar, nereye kime verdi bilmiyoruz ki. Bunların bilinmediği bir yerde çözüm sadece reel anlamda ortaya konulabilir o da nedir? Çiftçiye Demokrat Parti Olarak söz veriyoruz iktidara geldiğimizde mazotu KDV’siz vereceğiz, esnafın borçlarının, tarım krediye olan borçların faizini sileceğiz. Hazine boş, nasıl yapacaksınız? Hazineyi dolduracağız. Nasıl dolduracaksınız? Çalmayacağız, çaldırtmayacağız, tüyü bitmemiş milletin hakkın yemeyeceğiz, yedirtmeyeceğiz. Bu memlekette KDV pırlantada yüzde 1, yatlarda yüzde 1, Yıldırım Demirören’in sayısal lotosunda, milli piyangosunda, at yarışında KDV yüzde 1, bunları yüzde 18’e çıkaracağız, çiftçimize, esnafımıza, emeklimize vereceğiz. Dolayısıyla bu memlekette beşli çetenin 90 milyar vergi borcunu silenlerden hesap soracağız. Beşli çeteden alacağız bu millete dağıtacağız.”

“HDP İLE AYNI MASADA DEĞİLİZ”

Altılı masanın yedinci ayağının HDP olduğu yönündeki eleştirilere de cevap veren Enginyurt çözüm sürecini ve akil insanlar uygulamasını örnek göstererek iktidarı zamanında HDP ile aynı masaya oturmakla suçladı. HDP’nin altını masada yer almadığını iddia eden Enginyurt HDP Eş başkanı Mithat Sancar’ın yaptığı 7 parti beraber çalışıyoruz açıklaması hatırlatılınca şunları söyledi; “Adamın 7 parti dediği Türkiye Komünist Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Sol Parti, Emeğin Partisi… Adamlar zaten 7 parti bir araya geldiler ittifak kurdular bunu adına da 3. İttifak dediler, anma rakam 7 olunca hemen alelacele Yeni Şafak, Nedim Şener başta olmak üzere Mithat Sancar itiraf etti… Sonra anladılar ki bu 7 o 7 değil, daha da özür dilemediler”   

 HABER  / BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim