Eşinin, ailesinin, yakın çevresi ile kadınların onay ve desteğiyle Durak Mahallesinden aday olmaya karar verdiğini belirten Demiryay  kadının toplumdaki yeri ve önemiyle yaşamın her alanında başarılı olduğunu, kadınların toplumsal sorumluluğunun her geçen gün arttığını vurguladı. Demiray;  "Kadının var olduğu yerde başarı ve toplumsal paylaşma yaşam düzeyimize de yansır.” Dedi.

Durak Mahallesinin kadın muhtar adayı olan Belma Demirel Demiryay azaları belirleyerek ekip anlayışı içerisinde seçim çalışmalarına başladıklarını  kalıplaşmış zihniyeti yıkmak istediğini aktardı. Demiryay konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “ Kadınların da siyasette kendini göstermesi gerekiyor. Her alanda olduğu gibi siyasete de kadın eli değmesini istiyoruz. Bu minvalde bana destek olan eşime ve aileme teşekkür ediyorum. Tüm mahalle sakinlerinin desteğini bekliyorum. Mahallemdeki diğer muhtar adayı olacak rakiplerime de başarılar diliyorum”" dedi.

Aslen Yozgatlı olan Belma Demirel Demiryay 12 sene işçi avukatlarının sekreterliğini yaptı. Halen bir kuaför ve güzellik merkezinde Halkla İlişkiler Müdürü çalışan Demiryay evli ve iki çocuk annesi.

Editör: TE Bilişim