UGD Başkanı Salih Kılınç dernek yönetimi olarak bütün siyasi parti ve STK’ları dolaşarak,  Uşak kamuoyunun nasıl bir gazetecilik istediğini öğrenmeye çalıştıklarını ve UGD olarak kentimizin sorunları karşısında sorumluluk alan ve sorunları paydaşları ile çözmeye çalışan bir anlayışta olduklarını belirtti.

AK Parti Uşak il Başkanı Mehmet Çakın da gazeteciliğin bilgileri çarpıtılmadan objektif olarak yapılmasını istediklerini, bunun dışında basının hür ve bağımsız çalışması için parti olarak ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı.

“KENTİMİZİN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”

Uşak Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu , 20 Ocak tarihinde yapılan 6. Olağan Kongresi ile il başkanı seçilen Mehmet Çakın’ı ve yönetimini ziyaret ederek kutladı ve görevlerinde başarılar diledi.

Ziyaretin amacı hakkında bilgi veren UGD Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kılınç, “Bilindiği gibi 20 Ocak’ta yapılan ve Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da iştirakleriyle yapılan AK Parti 6. Olağan Kongresi’nde İl Başkanı seçilen Sayın Mehmet Çakın ve teşkilat yönetimini kutlamak için buradayız.

UGD olarak tüm üyelerimiz ve yönetim kurulu arkadaşlarımızla gazetecilik anlayışımız sadece haber aktarmak değil, yaşam alanımız olan Uşak’ın sorunlarında yöneticilerimiz, siyasi partilerimiz ve STK’lar paydaşımız kimse onlarla sorunların çözümü konusunda da ortak akıl ile çözüm üretmektir.

Buna en güzel örnek de Murat Dağı’nda maden aranmasına karşı gösterdiğimiz işbirliği ve çözümü olmuştur. Valimiz Sayın Salim Demir’e,  Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan’a, Uşak Milletvekillerimiz Sayın Mehmet Altay, sayın Alim Tunç ve Sayın Özkan Yalım’a sesimize kulak verdikleri ve sorunu çözüm aşamasına getirdikleri için çok teşekkür ediyoruz.

Tabi burada sorunu ilettiğimiz anda çözüm için gereken çalışmaları yapacağı sözü veren ve samimiyetle çalışan genç İl başkanımız Sayın Mehmet Çakın’a da ayrıca teşekkür etmek gerekir diye düşünüyorum. Murat Dağı olayı, UGD’nin kentimizin sorunları konusunda aktif rol aldığının ve çözüm noktasında toplumun her kesimi ile iş birliği yaptığının somut kanıtıdır şeklinde düşünüyorum” dedi.

“BASINDAN OLAYLARI ÇARPITMADAN OBJEKTİF DAVRANMASINI İSTİYORUZ”

AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın’da nazik ziyaretlerinden dolayı UGD yönetimine teşekkür ederek sözlerine başladı.

Çakın, “Biz AK Parti olarak basının hür ve tarafsız bir şekilde görev yapması düşüncedeyiz. Ancak, özellikle devlet büyüklerimize hakaretlerde bulunmak, ağzına geleni söylemeye hakkı yoktur. Biz AK Parti olarak basımızdan bir tek şey istiyoruz. Haber yaparken objektif olsunlar, doğru bilgi aktarıp bizim hakkımızda bir itham varsa bize de ulaşıp görüşlerimizi yansıtsınlar. Söylenti ve rivayetlere dayanarak kamuoyunu yanıltıcı bilgi ve haberden kaçınsınlar. Her türlü yapıcı eleştiriye AK Parti olarak açık olduğumuzu tüm kamuoyuna bir kez daha açıklamak isterim. Basınımızdan tek isteğimiz budur” şeklinde konuştu.

Çakın, “Salih Başkanımızın başından beri murat dağı konusunda gösterdiği hassasiyeti dikkate alarak gerekli girişimlerde bulunduk. Murat Dağı sorunu sanırım yakın zamanda çözülecektir. Başkanımızın belirttiği gibi ortak akıl ile bu örenkte olduğu gibi daha güzel bir Uşak için daha güzel işler yapabiliriz” dedi.

Salih Kılınç Başkanlığındaki UGD heyetinde; Başkan Yardımcısı Elif Şentürk, Sekreter Ahmet Bilgi Özkutlu,  Kartal Şahin, Fevzi Davulcu ve diğer üyeler yer aldı.

Misafirleri karşılayan isimler ise AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın, Teşkilat Başkanları Ali Işık ve Mehmet Atasorkun, Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Emre Türköz oldu.

Editör: TE Bilişim