Uşak Down Sendromlular Derneği’ni ziyaret eden Mehmet Çakın, burada dernek yöneticilerinden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Down sendromlu çocuklar ve gençlerle sohbet eden Mehmet Çakın, göreve geldiklerinde, sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında tüm dezavantajlı gruplara katkılar sağlayacaklarını ifade etti.

Down sendromlu ve hayata engelli olarak devam etmek zorunda kalan bireyler için artı değer katan tüm kişi ve kurumlarla eşgüdümlü çalışmalara imza atacaklarını belirten Mehmet Çakın, “Down sendromlular ve tüm engelli kardeşlerimiz, bizim başımızın tacıdırlar ve onlara iyi bir yaşam sunmak boynumuz borcudur. Down sendromlu kardeşlerimizin istihdamı ve toplumda bu konuda farkındalığın artması için bir dizi çalışmamız olacak.  Bu konuda çalışma yapan kurum ve kuruluşlarla ortak akıl birliği ile hareket edeceğiz ve gençlerimizin ekonomik anlamda kendi ayaklarında durmalarını sağlayacağız. Tüm bu faaliyetlerimiz sırasında belediyenin kaynaklarını hem boşa kullanmayacağız, hem de gençlerimizin hayata daha sıkı tutunmalarını sağlamış olacağız” dedi.

Sosyal belediyeciliğin toplumun dezavantajlı grupları için yoğun bir şekilde icra edileceğini dile getiren Mehmet Çakın, “Halkın sorunlarını çözen ve onların refahını düşünen bir anlayışı hakim kılacağız. Üreten ve elde ettiği değeri yine vatandaşına artı değer olarak yansıtan bir yönetim anlayışıyla, ilimiz için hem hizmet üreteceğiz, hem de halkımızın yaşam kalitesini üst seviyelere çıkaracağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim