“TOPLUMUN BÜTÜN KESİMLERİNE HİTAP ETMEK İSTİYORUM”

Çetin Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın  ziyaretiyle ilgili olarak şu detayları paylaştı ; “Başkan çok sıcak kanlıydı. Bana mesleğim hakkında önerilerde bulundu. Nasıl bir yol izlemem hakkında konuştuk. Asgari ücretli bir insana da en tepedeki insana da ulaşmam gerektiğini söyledi. Ben de zaten o şekilde düşünüyorum. İşyerimde toplumun en fakir kişilerine de hitap etmek istiyorum. Bunu yapmak için pazara da gideceğim, lüks alış veriş merkezlerine de.  Uşak’ın en ucuz yerine de gideceğim en pahalı yerine de, yani en ucuz ve en pahalı nasıl yaşanır bunu yerinde göreceğim. Bunların hepsinin fiyat araştırmasını yapacağım, yapıyorum da zaten.  Bana gelen insanların beslenmelerine ayırdıkları bütçeyi belirledikten sonra bu bütçeyle sağlıklı bir şekilde beslenmelerine yardımcı olacağım.”

Durumu çok kötü olan insanlara  yardımcı olduğunu aktaran Çetin ; “Sosyal medya hesabımdan bir çok soruyu cevaplıyorum. İnsanlar yeter ki doğru bilgiye erişmek istesin. Bana gelen kişinin gerçekten parası yoksa ben de buna ikna olmuşsam hiç para almadan da ona yardımcı olurum bana onun hayır duası yeter.” Dedi.

“SAĞLIKLI  BESLENME PROGRAMIYLA ÖNÜNE GEÇİLEBİLECEK BİR ÇOK HASTALIK VAR”

Diyetisyen denildiği zaman toplumda sadece obezitenin akla geldiğini vurgulayan Çetin; “Aslında normal bir insanın sağlıklı beslenmesi için de diyete ihtiyacı var. Sadece kilosu fazla olduğu için değil, hastalıklara yakalanmamız için bizim düzenli uyku uyumamız, düzenli spor yapmamız, düzenli beslenmemiz lazım. Küçüklüğümüzden bu güne söylenir düzenli ve dengeli beslenin, sağlıklı beslenin. Toplumda dengeli beslenmeyi bilen kişi sayısı çok az. Biz diyetisyeni sadece zayıflama ve kilo almak olarak görüyoruz. Diyetisyen aslında sağlıklı bir beslenme programıyla önüne geçilebilecek o kadar çok hastalık var ki.. Koruyuculuk yapıyoruz aslında.” Şeklinde konuştu.

“BEN İNSANA ULAŞMAK İSTİYORUM, MEVKİYE, MAKAMA, PARAYA, GÜCE DEĞİL.”

Küçük yaşlarında itibaren ailesinin  işyerinde babasına ve annesine yardım ettiğini belirten Çetin burada edindiği kazanımları şu şekilde anlattı; “Uşak’ta en azından 20 bin kişiye erişmişimdir. 7 yaşından 70 yaşına, sokakta kalanından milyoner olanına  bir çok insanla muhabbet ettim. Ben orada şunu öğrendim ; 7 yaşındaki çocuğun da 70 yaşındaki adamında bana kattığı bir şeyler vardır. Şimdi ben devlette  çalışsam 10 dakika içerisinde karşımdaki insandan bir şey alamam ama burada biraz daha fazla zaman ayırabileceğimi düşünüyorum.  İnsan ne iş yaparsa yapsın seyyar satıcıda olsa, Cumhurbaşkanı da aynı saygıyla yaklaşırım. Benim için insan, insan olduğu için değerlidir. Ben insana erişmek istiyorum, mevkiye, makama, paraya, güce değil.”

“ANNEM HER ZAMAN BENİM ARKAMDA DURDU, CESARETLENDİRDİ, İDOLÜMDÜR”

Diyetisyen denince Uşak ve Türkiye çapında akla gelen ilk  isim olmayı kendisine hedef olarak belirleyen Çetin : “Ben bu yıl işyerimi açarken  kapının anahtarında, vücut  analiz cihazına  kadar her şeyini kendi paramla almak istedim, senelerde çalıştım, biriktirdim, öğrenciyken çalıştım ve buranın yüzde 80 masrafını karışladım. Babam da yardımcı oldu Allah razı olsun zaten ailem manen her zaman yanımdalar, özellikle annem her zaman benim arkamda durdu, cesaretlendirdi, idolümdür.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim