Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım, cadde ve sokaklarda artan kalabalığa dikkat çekerek, Uşaklı vatandaşları uyardı. Kentte mutasyona uğramış ve bulaşıcılığı daha yüksek olan yeni koronavirüsün de tespit edildiğini belirten Yalım, vatandaşları evde dikkatli olmaya ve gerekmedikçe evden çıkmamaya davet etti.

“CADDE VE SOKAKLARDAKİ YOĞUNLUK BİZLERİ SON DERECE TEDİRGİN EDİYOR”

Havaların ısınmasıyla insan sirkülasyonunun arttığına dikkat çeken Yalım sokağa çıkma  yasaklarının da zaman zaman bu hareketliliği artırdığını savundu.  Ancak tehlikenin henüz geçmediğini vurgulayan Yalım; “Üzülerek ifade etmek istiyorum ki cadde ve sokaklardaki yoğunluk bizleri son derece tedirgin ediyor. İlimizde tespit edilen mutasyona uğramış virüs vakaları var. Maalesef üçüncü bir dalgaya yakalanmamak için kısıtlamaların yasakların daha da artmamasını istiyorsak öncelikle kendi sağlığımızı ve yakınlarımızın sağlığı için bireysel önlemlerimizi daha da arttırmalı, zorunda kalmadıkça evden çıkmamalıyız. Hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uymalıyız.” Şeklinde konuştu.

Aşı konusunu da değinen Yalım, yapılan aşılamanın tüm halkı koruyacak seviyede olmadığını  bu yüzden  aşının rehavete neden olmamasını istedi. Korona tedbirlerine sıkı sıkıya uyulmasını tavsiye eden Yalım; “Bir çoğumuz yakınlarını sevdiklerini bu salgın neticesinde kaybetti. Bir çoğumuz hastalandı ve iyileşti. Bir çoğumuz ise hastanelerde tedavi altında iyileşmeyi bekliyor. Bu nedenle her ne olursa olsun kurallara lütfen uyalım. Sizler bizler için değerlisiniz.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim