AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Karahallı Belediye Başkanı Ali Topçu’yu ziyaret etti ve çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.  Karahallı’daki yatırımları yerinde inceleyen AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Karahallı Belediye Başkanı Ali Topçu ve AK Parti Karahallı İlçe Başkanı Şerafettin Afacan ile birlikte esnaf ziyaretinde bulundu. Burada ilçenin talep ve beklentilerini dinleyen Uşak Milletvekili Altay, Karahallı’dan Uşak’a ulaşımın daha rahat ve kaliteli olması için yolun yapımı ve gerekli yerlerde bakım ve onarımının gerçekleşmesi için planlamaların yapıldığını söyledi.
Karahallı’ya doğalgazın geleceğini belirten Altay, Banaz’ın ardından Eşme’ye ve daha sonra diğer ilçelerle birlikte Karahallı’ya da doğalgaz verileceğini kaydetti.  
Altay, “Banaz’da doğalgaz kullanımı yaygınlaşmaya başladı. Bunun yanı sıra bir süre önce Eşme için önemli mesafeler kat ettik. Eşme ilçemizde ikamet eden hemşehrilerimize hizmet vermeye yönelik olarak, daha önce Cumhurbaşkanlığımız tarafından onayı çıkan "İlçelere Doğalgaz Ulaştırılması Amacıyla Alınan Karara Yönelik Usul ve Esaslar'a" binaen Kula ve Çivril güzergahı besleme hatları üzerinden yapılan değerlendirmeler; Enerji Bakanlığı ve EPDK nezdinde yaptığımız girişimler sonucunda daha maliyetli olmakla birlikte Çivril hattı üzerinden onaylandı. Eşme’yle birlikte Sivaslı, Ulubey ve Karahallı’ya da doğalgaz temin edeceğiz” dedi.
Karahallı’nın doğal ve tarihi değeri olan Clandras köprüsü ve çevresinin gelişmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Mehmet Altay, “İlçemizin tanıtımı için yoğun çalışmalar yaptık. Geçtiğimiz yıl, Pepouza Antik Kenti’nin tanıtımı için “Doğa, Tarih Bir Arada Karahallı’da” isimli proje hayata geçirildi ve bu proje pandemi nedeniyle biraz yavaş ilerlese de en kısa sürede tamamlanacaktır.  Karahallı Kaymakamlığı’nın Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) desteği ile hazırladığı ve Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı (TAGDEP) kapsamında, 63 proje arasında, 3’üncü proje olan çalışma için 1 milyon 486 bin 864 TL bedel biçildi. 5,5 kilometre doğa, tarih ve inanç turizmi yürüyüş parkurunun yapılacağı projeyle, bir yürüyüş rotası oluşturulacak ve Clandras Antik Su Kemeleri, Pepouza Antik Kenti ile Antik Maya Manastırı arasında bir bağ kurulacak. Tarihi 3 alan arasındaki yürüyüş yolu, yer ve yön tabelaları, seyir terası, kamelya ve fotoğraf çekme alanlarıyla zenginleştirilecek” dedi. Proje kapsamında bölgede çadır kampı alanlarının kurulacağını ifade eden Altay, “Proje alanındaki atıl su deposu binası da tadilata tabi tutulacak ve üzerine dinlenme için kamelya yapılacak. Sinevizyon odası, deneyimleme atölyesi, sergi salonu, çadır ve karavan kamp alanlarının kurulacağı projenin tanıtımı için de yoğun bir çalışma ortaya konacak. Tur şirketleri tarafından proje alanının tur destinasyonları içine alınması sağlanacak. Çadır kurulacak bölgede, misafirlerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği alanlar oluşturulacak” diye konuştu. Altay, şöyle konuştu: “Projemizin genel amacı, ilçenin doğa, kültür ve inanç turizminden elde ettiği katma değeri arttırmaktır. Projemizin özel amaçlarını ise; “İlçemizde yer alan Clandıras Köprüsü ve yakın çevresinin sahip olduğu doğa, kültür ve inanç turizmi potansiyelini geliştirecek alt yapıların yapılmasını sağlamak” “TR33 bölgesi turizm destinasyonuna Karahallı ilçesini kazandırmak.” ve “İlçenin doğa, kültür ve inanç turizmi değerlerinin medyada/sosyal medyada yer almasını sağlamak.” olarak belirlenmiştir” ifadelerini kullandı.
KARAHALLI OSB VE DİĞER OSB’LER GELİŞİYOR
Karahallı OSB’nin sorunlarının çözümü için bugüne kadar bir dizi altyapı ve üstyapı çalışması için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan gerekli destekleri aldıklarını ifade eden Altay, Karahallı OSB’ye yatırımın süreceğini kaydetti. Kentteki OSB’lerle ilgili çalışmalara değinen Altay, kentteki organize sanayi bölgelerinde genişleme çalışması yapılacağını ve bu sayede yeni işletmelerin faaliyete geçeceğini söyledi. Uşak Tekstil OSB’nin 3’üncü bölge oluşturularak, 2 milyon metrekare daha büyüyeceğini dile getiren Mehmet Altay, söz konusu yatırım için planlama aşamasına geçileceğini belirtti.  Uşak Deri Karma OSB’nin de 1 milyon 500 bin metrekarelik ilave alana yayılacağını kaydeden Mehmet Altay, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca uygun görülen genişleme planı gereği yaklaşık 500 bin metrekare hazine arazisinin bölgeye devrinin yapıldığını söyledi. Karahallı Organize Sanayi Bölgesi’nde TOKİ tarafından yapılaşmanın sağlanacağına değinen Mehmet Altay, “İstihdamın lokomotifi olan organize sanayi bölgelerinin büyümesi ve modern üretim modellerinin ilimizde yer alması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu noktada somut adımlar attık ve yeni üretim tesislerinin ilimizde yer alması için planlama çalışmalarını büyük oranda bitirdik. Sadece kent merkezindeki değil, Karahallı’daki organize sanayi bölgemiz için de önümüzdeki günlerde TOKİ işbirliği ile yapılaşmaya başlanacak” diye konuştu. Banaz halkının ilçeye OSB kurulmasına dair talepleri olduğunu kaydeden Mehmet Altay, “İlimizdeki bütün ilçelerimizin birer üretim merkezi olmasını istiyoruz. Şu anda Banaz’a OSB kurulması için ön hazırlıkları yapmaktayız. Önümüzdeki günlerde, konuyu ilgili bakanlıklarla görüşeceğiz ve 4’üncü OSB’yi Banaz’da kuracağız. Allah’ın izni ile hızlı tren projesi tamamlandığı zaman, oluşturulan üretim sahalarının önemi daha iyi anlaşılacak. Lojistik anlamda iyi konumda bulunan Uşak, Ege Bölgesi’nde önemli bir üretim üssü haline gelecek” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim