ÖZHASEKİ: BELEDİYEDEN HAKSIZ İSTEKLERDE BULUNANLARA, NİYE OLMADIĞINI ANLATACAĞIZ, TEVAZUDAN ÇIKMAYACAĞIZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin başkanlığında, AK Parti Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı, Ramada Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’ninin yanı sıra; Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen,  Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk katıldı. Programın açılışında bir konuşma yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, kentin tanıtımına yönelik faaliyetlere ağırlık vereceklerini ifade etti. Başkan Çakın, “Uşak’ı daha iyi noktalara getirmek için belediye meclis üyelerimizle beraber yoğun bir mesaideyiz. Gönlüne dokunmadığımız hiçbir Uşaklı kalmayacak şekilde bu hizmetleri yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın AK belediyeler için belirlediği 11 ilkeyi kendimize rehber olarak belirledik. Uşak ilkler şehri ve doğasıyla, sanayisiyle ve tabiatıyla güzide bir kent. Sanayisi çok geçmişe dayanan ve turizmiyle ve tüm güzellikleriyle ilimizi tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, de yaptığı açıklamada, belediyeciliğin bir eğitiminin olmadığını belirtti. Özhaseki, “Burada sadece Uşak özelinde toplanmadık. 6 belediye başkanımız daha var. Televizyonlarda aşina olduğunuz simalar da var. İnsanlar işlerini, istişareyle yaparlar. Gittiğimiz şehrin özelliğini masaya yatırıyoruz. Tecrübemizi masaya yatırıyoruz. Bildiklerimizi ve gördüklerimizi oraya aktarıyoruz. Belediyeciliğin bir okulu yok, yönetici olan arkadaşlarımız da şehrin temsil için seçtiği kendinden emin insanlar. Bu arkadaşlarımızın hiçbiri belediyecilik eğitimi alarak göreve gelmiyorlar. Parti olarak baktığımızda hizmet siyasetini baz alıyoruz. Ne kadar eser bırakırsak mutlu oluyoruz. Yalanlar ve algıların geçici olduğunu çok iyi biliyoruz. AK Parti kurulalı 20 yıl oldu ve 20 yıllık sürecinde, ilk olarak erdemliler hareketi diye başlattığımız hareket, emin adımlarla hedefe doğru ilerliyor” dedi.

“20 YILDA SESSİZ DEVRİM YAPTIK”

20 yılda sessiz bir devrim yaptıklarını belirten Özhaseki, ulaşım, sağlık ve diğer alanlarda yapılan çalışmalara değindi. Özhaseki, “Bütün AK Partili kardeşlerimiz başını dik tutabilirler. Geçmişe kıyasla bir çok hükümet gelmiştir ve geçmişe yönelik kolay kolay da kötü bir şeyler demeyiz. Bizim 20 yılda yaptıklarımız, geçmişe göre kat ve be kat fazla. Biz 20 yıl boyunca yaptıklarımızı ekranlara dökecek olsak, saatler alır. Ulaşımda güzel işler yaptık, çift şeritli yollar, hava yolu ve demiryolu yatırımları. Büyüyen Türkiye’de ulaşımın altyapısını yapmasak kıpırdayamazdık. 8 bin kilometreden 30 bin kilometreye uzanan yol yaptık.  Sağlıkta başarılıyız ve dünya inkar etmiyor bunu. Bizler gece 3’lerde hastanelere gidip kuyruk bekleyen, ufak bir kağıt parçasına ulaşmak için saatlerce bekleyen insanlar vardı. Çok şükür pandemide bir çok ülke sınıfta kalmıştı, bizler başarılı olduk.  Enerji alanında başarılıyız. Savunma sanayinde yerlilik oranı yüzde 70 oldu. Geçmişte İHA ve SİHA’yı anarşist ve teröriste bedava veren ülkeler, bize parasıyla vermiyorlardı” dedi.

“MUHALEFET YALAN ÜSTÜNE YALAN SÖYLÜYOR”

“Eksikler var, hata yapılabilir mi, bilerek ve kasıtlı olmaz. Bu başarılar çok kolay dönemlerde yapılmış başarılar değil. Yurtiçinden fitne odaklarının ve yurtdışından da dost gibi görünen ülkeler tarafından yapıldı” diyen Özhaseki, şöyle devam etti: “Bizim ilk yıllarımızda, Cumhuriyet mitingleri yapıldı, ardından bir başsavcı efendi partiye kapatma davası açtı. Muhtıralar veriliyordu, Danıştay saldırıları yapılıyordu. Faizlerin yüzde 5’e düştüğü bir dönemde 6 fidanın yer değiştirmesini bahane ederek, her tarafı yakıp yıktılar. Sonra baktılar, hükümet Gezi olayında devrilmedi, 17-25 aralık gibi hukuk tarihine kapkara bir leke bıraktılar.  Ardından silah verdikleri militanlar, kendilerine göre federatif bir yapı oluşturmak için çukur eylemi yaptılar. Sonra 15 Temmuz’u yaşadık, Allah’tan Recep Tayyip Erdoğan vardı.  Bütün bunları atlattık ve o kötü günler tekrar gelmeyecek diyoruz. Biz genelde bu tip başarılara imza atarken, yerelde de başarıdan başarıya koşuyoruz. Biz AK Parti olarak 4 kez seçime katıldı ve ortalama oyumuz yüzde 40. En son Ankara ve İstanbul içimizde hüzün oluşturduysa da oyumuz yüzde 44’lerde. Bin 390 belediyenin 803’ü AK Parti, MHP’yle 1035 belediye cumhur ittifakında. Nüfusun da yüzde 75’ine biz hizmet ediyoruz.”

“AK PARTİ OLARAK BELEDİYECİLİKTE BİRİNCİ PARTİYİZ”

Özhaseki, şöyle konuştu: “4 seçimdir yerelde insanlar bizi niye destekliyor ve birinci parti yapıyorlar. Bu sorunun cevabı belli, milletin temsilcisi olacaksınız. Onlar gibi oturup kalkacaksınız, onların değerlerine saygılı olacaksınız. Laf olsun diye helalleşelim deyip yalan üstüne yalan söylemeyeceksiniz. Her bir alanda 20 yılda ortaya koyduğumuz eserlerle iftihar ediyoruz. CHP’liler gibi ajanslara trilyonlar aktarmıyoruz. Bizim arkadaşlarımız gerçekten dürüst ve çalışkan.  Yerel yönetimlerde 1994 yılı bir milattır. 1994’te sol belediyelerin hakim olduğu yerlerde, kadrolaşmaya giderler. O doldurdukları militan kadrolar, Sovyet, MAO, Arnavutluk veya Küba hayranı olurdu. CHP belediyecileri deyince akla hep çöp, çamur ve yolsuzluk gelir. 1994’te bizler işbaşına geldik ve ben de Kayseri’de aday oldum. İnsanlara kimseyi ayırmayacağız dedik ve deli gibi çalışacağız dedik.  Belediyelere hakim olduk, torbanın üstünde Ümmedi Muhammedin malı birikmeye başladı. Ben 20’ye yakın sağlık ocağı ve aşevleri açmıştım. Sosyal belediyecilikle Türkiye bizimle tanıştı. İktidar olduk ve Avrupa ile yarışacak şehirler ortaya çıktı. Son dönemlerde gönül belediyeciliğini inşa etmeye çalışıyoruz. İnsanlığa hizmet, mahkukata şefkat ve tevazu bizim ana ilkelerimiz. İnsanlar derdiyle size gelmişse, Allah sizi onun derdini çözmek için memur etmiştir. Haksız şeyler isteyenler olabilir, ama niye olmadığını anlatacağız. Kimseye tepeden bakmayacağız ve bizler bu sayede belediyecilikte birinci parti olmaya devam ediyoruz”.

“BUNLARIN BİR ARAYA GELMESİYLE İŞLER HAYRA OLMAZ VE BİR MEDENİYET DOĞMAZ”

6’lı masaya gönderme yapan Özhaseki, “Karşımızda partiler var ve başta CHP geliyor. İnsanlar CHP’ye fırsat verdiler ve ilk günlerde izleyelim bakalım ne yapacaklar dedik. Aradan 3 buçuk yıl geçti ve çalışmaya hiç niyetleri yok. İstanbul, Ankara, Mersin ve Adana gibi illerde hizmet gördünüz mü? Sadece heykel temeli atıyorlardı. Fakat CHP’nin klasik bir hastalığı vardı, Baykal’dan sonra biraz eksen değişti ama. CHP’nin birinci stratejisi Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığıdır. Recep Tayyip Erdoğan’a kim düşmansa onun kolunu giriyorlar. Şu anda 7 oldular ve 7’si bir birilerini sokakta görse selam vermezler. Dünya görüşleri hiçbir birbirine benzemez.  Bunların bir araya gelmesiyle bir medeniyet doğmaz ve işler hayra gitmez. Bunların ikinci stratejileri de algı operasyonudur. Yalan ve iftira kabuk değiştirdi. Bunlar çalışmadıkları halde, çalışıyorlarmış gibi görünüyorlar. İstanbul belediyesi bu konuda zirvede, algı operasyonları için ajanslara 845 milyon TL para vermiş. Muharrem İnce bile bir basın toplantısı yaptı ve CHP Genel Merkezi’nin yalancı ve müfteri olduğunu 8 yerde söyledi. Bunların FETÖ’cüleri getirdiklerini ifade ediyor. Kılıçdaroğlu, Meclis’te bir toplantı yaptı ve benimle ilgili ve hepsi iftiraydı. Bu adam 10 dakikada 10 yalanı söylemeyi nasıl becerebildi. Adam pişkin vaziyette 10 dakikada 10 yalan söyledi. Ertesi gün 3 yalan daha, ardan 2 hafta daha geçti ve 2 yalan daha çıktı. Beni mahkemeye verdi ve savcı inceledi ve bu adam yalancı dedi ve bana dava açmadı.  Bunlar göreve geldiklerinde 25 bin kişiyi kapının önüne koydular. Önlerinin kesildiğini söylüyorlar ve kendilerine ayrılan paranın yüzde 30 fazlasını aldıklarını biliyorum. Hükümet bunlara parayı ve pulu yağdırıyor. Önleri hiç kesilmedi. Bugüne kadar önlerine gelenlerin hepsinin yüzde 98’ine evet demişler. Bizim arkadaşlarımız sadece yüzde 2’sine hayır demişler. Onlar bizim her önerimize hayır diyorlar” diye konuştu. Öte yandan AK Partili Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, program kapsamında belediyenin 2019 tarihinden bugüne yaptığı çalışmalarla ilgili bir sunum yaptı.

Editör: TE Bilişim