İkinci yarının 3. maçında Sakaryaspor’u ağırlayan Uşakspor, Elazığ merkezli meydana gelen ve çevre illerin de etkilendiği, birçok vatandaşın hayatını kaybettiği deprem nedeniyle “Geçmiş olsun Elazığ” pankartı ve kollarında siyah bant ile sahaya çıktı.

Karşılaşma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından hakem Adem Cinek’in düdüğüyle başladı. Uşakspor, maçın 48. dakikasında Berk İsmail Ünsal ile öne geçen Sakaryaspor’a, 75. dakikada Berat Çetinkaya’nın ayağından kornerden bulduğu golle karşılık verdi. Maçın kalan dakikalarında başka gol sesi gelmeyince sahada puanlar paylaşıldı.

Maç sonucuna göre Uşakspor puanını 25’e çıkartarak 13. sıradaki, Sakaryaspor ise 31 puana çıkartarak 7. sıradaki yerini korudu.

Sahada da, dışarıda da dostluk kazandı

Bir Eylül Stadyumu’nda yeşil siyahlı ekibi konuk eden Uşakspor, maç öncesi ve sonrası yaptığı jestlerle spor müsabakalarında arzulanan görüntülere imza attı. Şehre gelen Sakaryaspor taraftarlarını, Uşak Belediyesi’ne ait ledlerde yayınlanan “Hoş geldiniz Tatangalar” mesajıyla karşılayan kırmızı siyahlılar, misafir tribün girişinde de bir sürpriz yaptı.

Uşak Belediyesi ve Uşakspor yönetiminin katkılarıyla düzenlenen organizasyonda yeşil siyahlılara misafir taraftar tribün girişinde sıcak Uşak tarhanası ikram edildi. Çorba ikramı esnasında açılan “Yosun tutmuş taşlar gibi eski dostlar” yazısıysa Tatangalardan sempati topladı.

Yürekleri ısıtan, sporda arzulanan birlik ve beraberlik mesajını veren Uşakspor, yaklaşık 180 taraftarıyla kente gelen Sakaryaspor’u “Uşak, size deplasman değil”, “Hepiniz Allah’a emanetsiniz” sloganları eşliğinde uğurladı. Sakarya tarafından da “Teşekkürler Uşak, teşekkürler” tezahüratları yükseldi.

Her iki takımın oyuncularını da tribüne çağıran Uşaksporlu taraftarlar sporda arzulanan görüntüleri maç öncesi olduğu gibi maç sonunda da verdi.

Başkan Kahraman: Spor böyle güzel şeylerle anılmalı

Düzenlenen organizasyona ilişkin açıklamada bulunan Uşak Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Uşakspor Kulüp Başkanı Hikmet Kahraman, “Her iki takım açısından da güzel bir mücadeleyi geride bıraktık ve şimdi yıllardan bu yana derin bir dostluğumuz bulunan Sakaryaspor taraftarlarımıza, bu soğuk günde sıcak bir Uşak Tarhanası ikram edelim istedik. Spor olumsuzluklarla değil, böyle güzel şeylerle anılmalı düşüncesine sahibiz. Spor birleştiren ve dayanışmayı arttıran bir unsur olarak hayatımızda yer almalıdır. Her derde deva, şifa kaynağı tarhanalarımızı birlikte yudumladık.” dedi. Başkan Kahraman, Elazığ merkezli meydana gelen depreme yönelik de konuşarak, “Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyoruz. Bu tür acı bir olayın bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.” dedi.

Sakaryaspor Kulüp Başkanı Cumhur Genç, “Öncelikle Uşakspor Başkanına ve Uşakspor taraftarına çok teşekkür ediyoruz. Bizi burada çok sıcak bir şekilde ağırladılar. İnşallah bir daha ki geldiklerinde biz de aynı şekilde cevap verip kendilerini ağırlamak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Sakaryasporlu bir taraftar ise, “Açıkçası çok şaşırdık. Uşakspor zaten kardeş kulübümüz. Ancak böyle güzel bir karşılama beklemiyorduk. Uşak tarhanasının sıcağı, Uşakspor’un sıcağıyla birleşti. Bu güzel etkinlikler için teşekkür ederiz. Daima birlikte yürüyeceğiz.” açıklamalarında bulundu.

Editör: TE Bilişim