Ligdeki 9. Maçında evinde Yeni Sincan Spor ile karşılaşan İlkler Şehri Uşak Basketbol takımı maça iyi başladı ve ilk çeyreği 21-18 önde kapattı. İkinci çeyrekte de iyi oyununa devam eden Uşak temsilcisi devre arasına 8 sayı farkla gitti. Üçüncü çeyrekte rakip geri dönmeye çalıştı ve farkı 2 sayıya kadar indirdi. Dördüncü çeyrekte maçı vermeyen İlkler şehri Uşak karşılaşmadan 78-72 galip ayrılmayı bildi.

Maçın en skorer oyuncuları İlkler Şehri Uşak takımının en skorer oyuncusu 19 sayı ile Yiğit Özovalı olurken Yeni Sincan’da 23 sayı atan Yusuf Berkcan Yananer takımın ve maçın en çok sayı üreten oyuncusu oldu.  Karşılaşmada en çok ribaundu İlkler Şehri Uşak’tan Çağdaş Kayabaşı aldı.

Maç sonrası açıklamalarda bulunun  İlkler Şehri Uşak Basketbol Takımı Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Aslan maç öncesini ve hazırlık sürecini şu şekilde anlattı: “ Yaklaşık 3 hafta önce Diyarbakırspor ile yaptığımız karşılaşmada Diyarbakır’ın iki tane güçlü ismi vardı oyun kurucu ve şutör dediğimiz iki oyuncuları, Diyarbakır Basketbol takımının ekonomik sıkıntılarından dolayı takımdan ayrılmak zorunda kaldılar. Zaman zaman birinci ligde de oynayan bu iki oyuncuyu Yeni Sincan Belediye spor transfer etti ve Uşak’a da bu oyuncularla beraber geldiler. Tabi amaçları iki güçlü oyuncuyla gelip Uşak’ı yenmekti. Biz bu hafta Sincan Spor maçına çok moralli hazırlandık çok da motive olduk bir hafta boyunca sürekli videoları izledik bu iki oyuncuya da çok iyi biliyorduk zaten tabi ki onların güçlü bir şekilde gelmesi ve bizi hafife almaları onlara handikap oldu.”

“BİZ ARTIK TAKIM OLMUŞUZ”

Maçın çok zorlu geçtiğini ve zaman zaman sertliklerin ve sürtüşmelerin yaşandığını anlatan Aslan; “Hatta son periyotta Sincan Spor’un antrenörü teknik faul alıp saha dışına çıkarıldı. Ama en sonunda maçı almasını bildik ve galip geldik. Buradaki en büyük aktör tabi ki baş antrenörümüz Görkem Kaymak Hocamız. Kendisini kutluyorum, teknik ekibi ve basketbolcularımın alnından öpüyorum. Biz şu anda bir takım olduk. Bunun için zamana ihtiyacımız vardı ama bu maçta gördük ki biz artık takım olmuşuz, bütün oyuncular birbirini çok iyi tanıyor, pasların nereye gideceğini nereye atılacağını çok iyi biliyorlar. İnşallah önümüzdeki maçlarda da iyi oynayarak galip gelmeye devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu

“SEYİRCİ OLARAK BÜTÜN UŞAK HALKINDAN DESTEK BEKLİYORUM”

Gelecek hafta Uşak’ta oynanacak Etimesgut maçını da mutlak galibiyet parolasıyla hazırlandıklarını vurgulayan Aslan bu maçı da kazanarak galibiyet serisini 3 maça çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Ligde plaf-off oynamak istediklerini ifade eden Aslan takımın seyirci desteğinden yoksun olduğunun altını çizdi. Aslan; “Uşak halkını basketbol severleri Uşak Üniversitesi kapalı salonuna maçımızı seyretmeye bizleri desteklemeye devam ediyorum. Maçlarımız ücretsiz herkes gelsin seyretsin bu takımı ayakta alkışlasın. Seyirci olarak bütün Uşak halkından destek bekliyorum” Dedi.

HABER  / BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim