Geçen hafta Uşak Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor salonunda karşılaştığı Yeni Sincan Sporu 78-72’lik skorla yenme başarısını gösteren İlkler Şehri Uşak bu hafta aynı sahada ve Etimesgut Belediyesi ile karşılaştı. Maçın ilk çeyreğinde başa baş bir oyun sergileyen Uşak bu çeyreği bir sayı farkla 15-14 önde bitirdi. İkinci çeyrekte de mücadeleci oyununu devam ettiren Uşak temsilcisi farkı 3 sayıya çıkararak devre arasına 31-28’lik skorla girdi.  Üçüncü çeyrekte rakip takım etkili oyunuyla çeyrekte 10-16 sayı üstünlüğü sağladı ve son çeyreğe 3 sayı önde girdi. Son çeyrekte yeniden oyuna asılan İlkler Şehri Uşak maçı iki sayı farkla 60-58 kazandı.

Maçta en skorer isimler13’er sayı atan  İlkler Şehri Uşak’tan Çağdaş Kayabaşı ve rakip takımdan Kerem Bulat oldu. Toplam ribaund sayısına bakıldığında ise ev sahibi ekipten Ali Yurtseven 12 ribaund ile maçın en çok ribaund alan oyuncusu oldu.

İlkler Şehri Uşak aldığı bu galibiyetle grupta 4. Sıraya yükseldi. Uşak temsilcisi gelecek hafta İstanbul’da lider Fenerbahçe Koleji ile  zorlu bir maça çıkacak.

Maçta Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın da tribündeki yerini aldı. Maç sonunda takımın sosyal medya hesabından Başkan Çakın’a ve tüm Uşaklılara verdikleri destekten dolayı teşekkür edildi.

HABER / BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim