Uşakspor, evinde ağırladığı Ergene Velimeşe Spor karşılaşmanın 90. dakikasına 2-0 önde girdi. Uzatma dakikalarında Uşaksporlu oyuncu Türker Toptaş ceza sahası içerisinde Velimeşeli oyuncu İbrahim Fatih Dilek’e müdahale etti. Hakemin penaltı noktasını göstermesiyle stat ayağa kalkarken, ilginç dakikalar başladı.

Uşakspor’un tecrübeli kalecisi Ersin Aydın, penaltı atışını gerçekleştiren kaptan İbrahim Fatih Dilek’in topunu kornere çeldi. Ancak Hakem Egemen Artun kaleci Aydın’ın kural ihlali yaptığı gerekçesiyle penaltının tekrarlanması kararını verdi. Hakem Artun, itirazları nedeniyle Uşaksporlu Ersin Aydın’a sarı kart gösterdi.

Tüm itirazlarına karşın tekrarlanan penaltı için kalesine geçen Aydın, aynı köşeyi deneyen İbrahim Fatih Dilek’in vuruşunu bir kez daha kurtardı.

Hakem üçüncü tekrar için düdük çaldı

Maçın hakemi Egemen Artun, yardımcı hakemin uyarısıyla bir kez daha penaltının tekrarlanmasını istedi. Karara itiraz eden Kaleci Ersin, hakem tarafından ikinci sarı kartı görerek kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Maçtaki oyuncu değişikliği hakkını tamamlayan Uşakspor’da, kaleci Ersin Aydın’ın kırmızı kart görmesi üzerine defans oyuncusu Levent Aktuğ kaleye geçti. Heyecanın dorukta olduğu son penaltı atışında bir kez daha topun başına geçen İbrahim Fatih Dilek’in şutu bu kez Aktuğ’un ellerinde patladı. Meşin yuvarlağın filelere girmesini 3. kez engelleyen Aktuğ, Uşakspor’un 19. haftayı kalesinde gol görmeden geride bırakmasını sağladı.

Penaltı kurtarışlarıyla adeta tarih yazan Uşakspor, 30. ve 83. dakikalarda Kadir Ari ile bulduğu gollerle mücadeleden 2-0 galip ayrılarak 19. haftayı 3 puanla kapattı.

Ben hayatımda böyle bir maç görmedim

Uşakspor’un 57 yaşındaki tecrübeli Teknik Direktörü Hasan Erkin Şimşir ilginç maç sonrası açıklamalarda bulundu. Sahadaki özveri ve azme vurgu yapan Şimşir, “Öncelikle skordan ziyade, bütün oyuncu arkadaşlarımı; çok iyi bir mücadele ettikleri, tüm özverilerini sahaya yansıttıkları için canı gönülden tebrik ediyorum. İnanmışlığın eseri olan bu kaliteli oyun skora da yansıdı.  Skor, daha da farklı olabilirdi. Çok net pozisyonlarımız vardı ve 4-0’ı, 5-0’ı yakalayabilirdik. Maç güzel bir hikayeyle de sona erdi. Tekrarlanan 3 penaltının ikisini kalecimiz Ersin Aydın, birini ise oyuncumuz Levent Aktuğ kurtardı. Ben hayatımda böyle bir maç görmedim.” dedi.

Editör: TE Bilişim