İlkler Şehri Uşak Basketbol Takımı Teknik Sorumlusu Ali Görkem Kaymak TBF 2. ligindeki ilk yarının tamamlandığını hatırlatarak zorlu bir grupta mücadele ettiklerini, gruptaki her takımın birbirini yenebilecek güçte olduğunu söyledi. Uşaklı gençlerin ağırlıklı olarak görev aldığı bir takım ortaya çıkarmak için uğraş verdiklerini ifade eden Kaymak; “ Takımımızda şu an 14 sporcumuz var bu sporcularımızın 10 tanesi Uşaklı ve Uşak alt yapısından yetişen çocuklar. Biz işte bu çocukların bu ligde daha çok süre aldığı bir takım haline gelmek istiyoruz. Bizim önceliğimiz bu çocukları kazanmak onları kazandığımız taktirde daha kalıcı hale gelebiliriz. Dışarıdan oyuncu aldığımızdaki maliyet ekonomik şartları daha zorlu seviyeye getiriyor. Öncelikli hedefimiz alt yapıyı oluşturarak buradan daha çok sporcu yetiştirmek istiyoruz. Bunun temellerini attık bunun üzerine koyarak gitmek istiyoruz.” Dedi.

Süper lige çıkmak  için herhangi bir tarih vermenin doğru olmayacağını belirten Kaymak; “ Bu daha çok ilin bize verdiği destekle doğru orantılı. Uşak bize destek verirse bizim koyduğumuz hedefler daha da yükselecek.” Şeklinde konuştu.

“BU TAKIM HEPİMİZİN, DESTEK OLALIM”

İlkler Şehri Uşak Kulüp Başkan Yardımcısı Ayhan Aslan da konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede İlkler Şehri Uşak Basketbol takımının bütün Uşak’a mal edilmesi gerektiğini söyledi. Takıma yapılacak her türlü yardımın doğrudan Uşak’a yapılmış olacağını ifade eden Aslan:  “Çünkü takım bizim değil Uşak’ın, Uşaklı çocuklarımız, gençlerimiz burada ter döküyor, Uşak’ın adını  tüm Türkiye’ye duyurmak için uğraş ve emek veriyoruz.” Dedi. Arslan Uşaklı sanayicilere ve iş insanlarına seslenerek  İlkler Şehri Uşak Basketbol takımına destek vermelerini istedi.

Basketbol Federasyonu Uşak İl Temsilcisi Hasan Baykın da yaptığı konuşmada Uşak’ın bir basketbol şehri olduğuna vurgu yaptı. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın, yöneticilerin ve antrenörlerin gayretleriyle yeni bir oluşum yakalandığını söyleyen Baykın: “Bu oluşumun gelişerek devam edebilmesi için Uşak’taki işletmelerin sırf belediye kaynaklı değil diğer işletmelerin de bize destek vermesi gerekiyor. Şu an Belediye desteğiyle gidiyoruz , her türlü desteğe ihtiyacımız var, sırf maddi olarak değil  mesela bir yere gidiyoruz ricada bulunuyoruz çocuklara yemek organizasyonu sağlanıyor. Bunun artarak devam etmesi lazım, bu takım hepimizin” dedi


Baykın, başta Belediye Başkanı Mehmet Çakın olmak üzere İlkler Şehri Uşak Basketbol Takımına destek veren herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. 

HABER / BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim