“BİZ ERKEKLERLE UĞRAŞAMIYORUZ BAYANLAR NEREDEN ÇIKTI DİYORLAR”

Uşak’ta bir ilki yapmaya çalışarak kız futbol takımını oluşturduklarını anlatan Şentürk  yetkilerden önemli bir destek alamadıklarını belirtti. Şentürk ; “ Takımımız bu ayın yirmisinde Eskişehir’de grup maçlarına çıkacak, orada bir hafta kalmamız gerekiyor. Oteller bir ton para istedi. Sağ olsun Uşak il Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz yardımcı oldu kızlarımız orada KYK yurtlarında kalacaklar orası bile 4-5  bin lira gibi bir para tutuyor.  Bir sonraki yıl ise takımımız 3. Ligde top koşturacak. Biz  konuyla ilgili olarak yetkilerle görüştüğümüzde biz erkeklerle uğraşamıyoruz bayanlar nereden çıktı diyorlar. Ama ülkemize kadın erkek eşitliği var, artık bizim sesimizi duymalarını istiyorum. Bir tek Selvioğluspor olarak değil bütün amatör kulüplere maddi destek sağlanmasını istiyorum.” Dedi.

“BİR İLİN GELİŞMİŞLİĞİ SPORTİF FAALİYETLERİN ÇEŞİTLİLİĞİYLE ÖLÇÜLÜR”

Uşak Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Osman Kocabıyık da takıma deste vermek için Bir Eylül Stadyumuna geldi. Burada konuşan Kocabıyık İllerin gelişmesinde, büyümesinde önemli olan faktörleri  nüfusunun çokluğu, ekonomik  şartların yüksekliği, kültürel ve sportif faaliyetlerin çeşitliliği olarak sıraladı. Uşak’ta kız futbol takımının kurulmasının sportif faaliyetlerin farklı şekilde gelişmesinin en önemli göstergesi olduğunu vurgulayan Kocabıyık konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Buna Selvioğlu gibi köklü bir kulübün ön ayak olması bizi sevindirdi. Özellikle şunu belirtmek istiyorum; Bugün TBMM’de bir yasa görüşülüyor, Spor Bakanlığının profesyonel ve amatör kulüplere yönelik bir yapılanması var. Bu yapılanmanın içerisinde bu tür faaliyetlerde bulunan takımlara devletin daha fazla destekte bulunacağıyla ilgili duyumlarımız var. İnşallah bu duyumlarımız gerçekleşir. Ben bu konuda Uşak’ta öncü olan Selvioğluspor kulüp başkanımız Halil İbrahim Bey’e de ayrıca teşekkür ediyorum. Bizlere bu güne kadar desteğini esirgemeyen Uşak Belediyemize de teşekkür ediyorum ama sadece Belediyenin yada Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün değil Valiliğimizin daha farklı boyutlarda destek olmasından yanayım. İş sadece iki kurumun üstüne yıkılmamalı biz federasyon olarak üstümüze düşenleri yapıyoruz, iş adamlarımızın kendilerine göre problemleri var oraya da girmek istemiyorum. Burada Uşak Milletvekilleri ve Uşak Valiliği işaret ettiği, bize hedef gösterdiği sürece bu tür problemlerin aşılacağından eminim.”

“UŞAK’TA BİR İLKİ YAPACAĞIZ TABİ BUNUN İÇİN HALKIMIZDAN, BÜYÜKLERİMİZDEN YARDIM BEKLİYORUZ”

Amatör olarak 20 yıl  futbol oynayan ve  5 yıldır hocalık yapan  Selvioğluspor  Teknik Direktörü Aydın Kaya ; “ Kulubümle yaklaşık bir yıldır çalışıyorum. U-12, U-13, U-14, U-17 ve U-19 takımlarının başında çıkıyorum. Daha sonra bunlara kız futbol takımını ilave ettik. Amacımız gençlere yardımcı olmak. Ahlaklı iyi birer birey yetiştirmek. Özellikle kız futbol takımına özen gösteriyoruz, inşallah olursa Uşak’ta bir ilki yapacağız tabi bunun için halkımızdan, büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Bize elinizden ne geliyorsa yardım istiyoruz.” Dedi.

Eskişehir’de yapılacak olan Türkiye Şampiyonası  hakkın da bilgiler veren Kaya; “ Orada toplam 4 maç yapacağız bu maçlardan sonra 3. Lige katılmaya hak kazanıyoruz. Ondan sonra inşallah 3. Ligde devam edeceğiz. Takımımızda normalde 45 öğrencimiz var ama yaş kategorisi olduğu için şampiyonada 2004-2005-2006 doğumlu olanlar oynayabiliyor. Şu an 20 futbolcumuz var. Takım olarak ilk defa böyle bir turnuvaya katılacağız, tecrübemiz hiç yok ama kendimize güveniyoruz elimizden gelenin en iyisini yaparak Uşak’ı temsil etmek istiyoruz, ben orada en iyi dereceyi alacağımıza yürekten inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

“BİZİ KÜÇÜMSÜYORLAR”

Takım oyucularından Sultan Nur Koç (15) ise ailesinden, öğretmenlerinden ve çevresinden gerekli desteği alamadığını söyledi. Koç ; “Küçümsüyorlar açıkçası, bize deste olmuyorlar ama futbolu sevdiğim için devam ediyorum, destek verseler daha iyi yerlere gelebileceğimi düşünüyorum. Takımımız gayet iyi hocamızın destekleriyle daha da iyi olacak, inşallah 3. Lige çıkacağız. Biz kendi çabalarımızla bir yerlere gelmek istiyoruz asla bırakmayacağız.  Bu topla oynanan bir oyun ama top almak için bile zorluklar yaşıyoruz erkeklere verilen desteğin birazını da bize sağlasalar çok iyi olur” şeklinde konuştu.

“ÖN YARGILARI KIRMAK İSTİYORUZ”

Çok küçük yaşlarda futbol oynamaya başladığını belirten Rabia Özen ise  (17) babasıyla birlikte halı saha maçlarına gitmesinin bunda etkili olduğunu ifade etti. Özen ; “ Kızların futbol oynamasına ön yargıyla yaklaşılıyor biz ilk önce bu ön yargıyı kırmak istiyoruz. Bu oyun erkek oyunu değil biz de oynayabiliyoruz.  Takım olarak 6 aydır çalışıyoruz, çok heyecanlıyız inşallah başaracağız. Uşak’ta bir ilki yapmaya çalışıyoruz yardım bekliyoruz.” Dedi.

Editör: TE Bilişim