Uşak’ta bir süredir gündemde olan stokaj havalimanı hakkında görüş belirten Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, yatırımın hayata geçmesini istediklerini söyledi. UTSO Başkanı Kandemir, stokaj havalimanı ve tekrar uçuşların başlaması için kentin tüm bileşenleriyle bir lobi çalışması sürdürdüklerini ifade etti. Kandemir, “Uşak’ta 3 OSB var ve yenilerle beraber bu sayı 5’e çıkacak. Dünya çok hızlı değişiyor ve trendler konseptler farklılıklar arz ediyor. Bu nedenle havalimanının aktif olmaması yerelde bizleri rahatsız ediyor” dedi. 


PANDEMİ DÖNEMİNDEN SONRA UÇUŞLAR TAMAMEN DURDU
Stokaj havalimanının oluşmasıyla kente yararlar sağlayacağını belirten Kandemir, “Pandemi döneminden beri aktif olmayan bir havalimanımız var. Daha önceki yıllarda daha aktif bir kullanım söz konusuydu. Sanayici, esnaf, vatandaş ve öğrenci ciddi anlamda havalimanını kullanıyordu. Özellikle o dönemde uçuşların saatleri de çok uygundu ve maksimum dolulukta uçuşlar oluyordu. Daha sonraki süreçte bir boşluk oldu ve yine bizim Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla, 2019’da açılmasını Uşak Valiliği, belediye ve STK’larla beraber tekrar sağladık. Pandemi araya girince uçuşlar durdu ve daha sonra açılmadı. Uşak’ta 3 OSB var ve yenilerle beraber bu sayı 5’e çıkacak. Dünya çok hızlı değişiyor ve trendler konseptler farklılıklar arz ediyor. Bu nedenle havalimanının aktif olmaması yerelde bizleri rahatsız ediyor.  Önümüzdeki dönemde Uşaklı bürokrat, siyasetçi ve sanayicilerin desteğiyle havalimanımızı tekrar açarız” dedi.


DERİ VE TEKSTİL SEKTÖRÜ DE SÜRECE DAHİL OLABİLİR
“Stokaj havalimanı pandemide çok ciddi önem arz etti ve uçuşlar durunca uçaklar park yeri sorunu yaşadılar” diyen Kandemir, şöyle konuştu: “Stokaj denildiğinde, uçakların bakımlarının yapılacağı bir yer aklımıza geliyor. Bu konuda ülkemizde de gündeme geldi ve bakım onarımın dışında, içindeki malzemelerin de yenilenmesi için bir süreç gerekiyor. Yer ve maliyet anlamında uçak firmalarına ciddi bir yük teşkil ediliyor. Sivas ve Uşak gündemde var. Bizim havalimanımız askeri bir havalimanı ve ilk önce bunun Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü’ne devredilmesi gerekiyor. Biz Uşak’ta valimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanımız ve OSB başkanlarımızla bir sinerji oluşturup bununla ilgili bir çalışma yapmak niyetindeyiz. İstihdam anlamında katkı sağlar ve teknik personelin istihdamı ciddi anlamda katkılar sağlayacaktır. Stokaj havalimanı olması nedeniyle burada uçuşlar daim olacaktır. Uçuşlarda sürekliliği sağlayabilirsek, eğitim anlamında sanayiye kazandırabileceğimiz konularda gündeme gelir. Deri ve tekstil sanayi de bu sürece dahil olabilir.” -HABER/ÇİĞDEM TURAN

Editör: Duygu Bekmezci