Antalya’da belediyenin kurslarına giderek iyi bir rölyef sanatçısı olan Özlem Kışlalıoğlu Olamlı, duygu özgürleştirme tekniği olan EFT ve duyu ve dil programlama olarak bilinen NLP eğitimlerini aldı. Çocukken masal dinlemeyi çok seven Özlem Kışlalıoğlu Olamlı, 2018’de Yekta isimli hocasından masal anlatıcılığı dersleri aldı. Antalya’da sertifikasını alan Özlem Kışlalıoğlu Olamlı, burada kreşlerde çocuklar için ve bazı kurumlarda da yetişkinler için masal anlatıcılığı yaptı. 
UŞAK’TA DA MASAL ANTALICILIĞI YAPMAK İSTİYOR
Türkiye’de yaşayan Fransız masal anlatıcısı Judith Malika Liberman’la da masal anlatımı konusunda görüşen ve fikir alışverişi yapan Özlem Kışlalıoğlu Olamlı, “Masal anlatıcılığı belli bir tekniğe dayanıyor ve bu işin eğitimleri alıyor. Aynı zamanda masal da yazabiliyorum. Uşak’ta bu kültürün henüz olmadığını görüyorum ve burada da masal anlatıcılığı yapmak istiyorum. Kreşler ve çeşitli etkinliklerde masallar anlatabilirim. Masal anlatıcılığıyla ilgili Judith Malika Liberman’la da görüşmelerimiz oldu. O’dan da eğitim aldım ve bana masal anlatıcılığının bir meslek olduğunu ifade etti” dedi.

HER YAŞ GRUBUNA GÖRE MASAL VAR
Masalın her yaş grubuna göre anlatıldığını belirten Özlem Kışlalıoğlu Olamlı, “Keloğlan, Hoca Nasreddin ve BinBir Gece Masalları var. Ali Baba ve Kırk Haramiler ile La Fontaine masalları da en çok dikkat çeken türler” dedi.
Yetişkinlerin çocuklara masal anlatmasını tavsiye eden Özlem Kışlalıoğlu Olamlı, “Gece yatmadan önce çocukken bize masallar anlatılırdı. Artık masallar telefon ve tabletlere girdi. Fakat bu durum çok sağlıklı değil, anneler ve babalarla çocukların bağı da bu dijital dönemde kopuyor. Masal anlatmak, çocuğu hem ruhsal açıdan daha sağlıklı hale getiriyor, hem de anne ve babayla bağ kurmasını sağlıyor” diye konuştu. 
HABER / ÇİĞDEM TURAN

Editör: Zülal Karadedeli