Uşak Belediyesi, pandemi döneminde ara verilen evde temizlik hizmetini yeniden başlattı. Kentte vatandaş ve kurum ziyaretleri yapan Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman, “Evde bakım hizmeti kapsamında ihtiyaç sahibi ve zorda olanların yardımına koşan ekipler, vatandaşların temel ihtiyaçlarını giderilmesini ve evin genel temizliğini yapılmasını sağlayarak bireylerin dertlerine çare oluyorlar” dedi.

Uşak Belediyesi, pandemi döneminde ara verilen evde temizlik hizmetini yeniden başlattı. Sosyal Belediyecilik kapsamında çalışmaların arttığını ve bir dizi ev ziyaretlerinde bulunduklarını ifade eden Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman, “Sosyal Belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiğimiz, ancak Pandemi kısıtlamalarından dolayı bir süredir gerçekleştiremediğimiz “Evde Temizlik” hizmetimiz yeniden başlıyor.

İhtiyaç sahibi, hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza yönelik bu hizmetimizden faydalanmak için, Belediyemiz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvurabilirsiniz” dedi.

Kahraman, Uşak Belediyesi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen yaşlı, engelli ve maddi durumu yetersiz vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak adına çalışmalarına devam ettiğini ifade etti. Pandemi dönemi nedeniyle çalışmalara ara verdiklerini hatırlatan Kahraman, “Evde bakım hizmeti kapsamında ihtiyaç sahibi ve zorda olanların yardımına koşan ekipler, vatandaşların temel ihtiyaçlarını giderilmesini ve evin genel temizliğini yapılmasını sağlayarak bireylerin dertlerine çare oluyorlar” dedi.

Belediyeye gelen başvuruların titizlikle incelenip en kısa sürede müdahalede bulunulduğunu ifade eden Kahraman, “Değerli büyüklerimizin huzur içinde yaşamaları adına ilgili tüm birimlerimizle onların hizmetindeyiz. Gerekli olan tüm ihtiyaçlarını karşılamak bizim boynumuzun borcudur. Bu vesile ile çalmadık kapı bırakmıyoruz. Kimsesizlerin kimsesi olma yolunda çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek” dedi.

Türkiye’nin son yıllarda sosyal hizmet bazında iyi yerlere geldiğini ifade eden Kahraman, “Sosyal hizmetler ve her türlü yardım tedbirleri açısından Avrupa’nın önüne geçmiş durumdayız. Özellikle dezavantajlı guruplar ve ihtiyaç sahiplerinin tamamı devletimizin koruması altındadır. Devletimizin yanı sıra yerel bazda belediyelerimizin de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik çalışmaları bulunmaktadır. Gerçekleştirilen bu protokol ile yapılan hizmetlerin bütüncül bir anlayışla ve işbirliği içerisinde vatandaşlara sunumunun sağlanması için ihtiyaç duyulan verilerin paylaşılması ve bildirimlerin yapılması sağlanacaktır. İhtiyaç sahibinin yardım almak amacıyla devletin kapısına gitmesi eziyet verici ve onu zor duruma düşürücü bir durum olarak değerlendirilebilir. Bu protokol ile birlikte artık ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın tespiti ve onların bizzat evlerine giderek devletimizin kapısına gelmesinin verdiği psikolojik etkiyi yaşatmadan ihtiyaçların giderilmesini sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olacaklarına değinen Kahraman, “Sosyal sorumluluk projelerimize aralıksız devam edeceğiz” dedi. Kahraman, “Şehrimizde herkesin derdiyle dertlenmeyi, onların şikayetlerine kulak vermeyi kendimize görev edindik. Yaşlılarımızı baş tacı olarak görüyoruz ve onların hayır dualarının bizleri daha iyi yerlere getireceğini biliyoruz. Temizlik işleri Müdürlüğümüz ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz bu kapsamda çalışmalarını sürdürüyorlar. Personelimiz belli periyotlarla evlere gidip tepeden tırnağa dip köşe temizliğini yapıyorlar. Bugünde ilimizdeki bir ailemizi vatandaşımızı ziyaret ettik, onların dualarını aldık. Misafirperverliklerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu. BERKAY ÖZYAYAL

Editör: TE Bilişim