Gecede ilk olarak söz alan Cem Saner son zamanlarda gittikçe yaygınlaşan drone (Uçan göz) ile fotoğraf ve video çekmek hakkında bilgiler verdi. İletişim Fakültesi mezunu olan ve yıllarca ulusal televizyonlarda kameramanlık yapan Saner bütün bilgi birikimini uçan göz ile video ve fotoğraf çekme üzerine yoğunlaştırdı. Bu alanda prosedür anlamında yaşanan sıkıntılardan teknolojik olarak gelinen son  noktaya varıncaya dek geniş bir yelpazede bilgiler veren Saner, katılımcılara konuyla ilgili  tavsiyelerde bulundu.

Saner'in sunumunun ardından söz alan Cenk Gençdiş konuşmasına kendisini tanıtarak başladı. Akıcı sunumu ve espritüel kişiliğiyle fotoğraf çekmenin püf noktalarını  anlatan Gençdiş 29  yıllık profesyonel fotoğrafçılık serüveninin kazanımlarını dinleyicileriyle paylaştı.

Etkili fotoğraf çekmeyi anlattığı kitapları da olan Gençdiş fotoğrafı çağımızın en önemli sanatı ve iletişim kurmanın en önemli yollarından bir tanesi olarak nitelendiriyor. Bu aracın  sosyal medya ve yazılı medya başta olmak üzere basılı yayınların hepsinde kullanıldığını hatırlatan Gençdiş ; " Bunu aynı kullandığımız dil gibi etkili bir şekilde kullanılmasının yolu, yordamı yöntemleri var. Bende "fotoğrafça anlatım, fotoğrafta anlatım dili oluşturmak" başlığı altında Türkiye'nin farklı yerlerinde derneklerde, kulüplerde, üniversitelerde bir söyleşi programı gerçekleştiriyorum. Geçtiğimiz günlerde Uşak BİRKARE Fotoğraf Sanatçılara Derneği'nden bir davet alınca koşa koşa geldik. Hatta birkaç arkadaş geldik. Hem son dönemde ilgi odağı olan drone ile fotoğraf çekme üzerine söyleşi yapalım hem de fotoğraf çekerken nelere dikkat edersek daha iyi sonuçlar alırız gibi kendimizce naçizane tavsiyelerimizi anlatalım, fotoğraflar gösterelim diye   düşündük. Benim için çok keyifli oldu, katılım çok iyiydi, ilgili arkadaşlardan oluşan bir gruptu. Buradaki katılım ve davetten aldığım his ile söyleyeceğim ne yaparsak yapalım fotoğraf ta da aynı şekilde, muhakkak çok severek yapmak gerekiyor. Zaman ayırarak, üzerine düşerek yapmak gerekiyor. Mutlaka tekniğini bilmek gerekiyor. Kullandığımız ekipmana hakim olmak gerekiyor, bunların hepsinin üstünde ve ötesinde söyleyecek bir sözümüzün olması gerekiyor, hayata dair, dünyaya dair bir hissimizin ve ona dile getirecek bir cümlemiz olması gerekiyor. Fotoğraf da bunun en keyifli yollarından biri." dedi.

Uşak BİRKARE Fotoğraf Sanatçıları Derneği Başkanı Hilmi Coşkun da davetlerini kırmayıp Uşak'a gelerek faydalı sunumları gerçekleştiren sanatçılara teşekkür etti. Hazırladığı plaketleri takdim eden Coşkun  BİRKARE Fotoğraf Sanatçıları Derneği olarak bu ve buna benzer etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini söyledi. Coşkun; " Etkinliğe katılan bütün üyelerimize ve  arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. BİRKARE Uşak'ta fotoğraf çekmeyi seven insanların bir araya geldiği bir dernek, hepimizin farklı meslekleri var ama hepimiz aynı şeyi yapmayı seviyoruz, fotoğraf çekmeyi. Bu konuda  üyelerimizle beraber bir çok eğitim ve etkinlik düzenledik, düzenlemeye devam edeceğiz. Hayata dair söyleyeceklerimiz her zaman olacak. Tabi biz bunu en çok denklanşöre basarak yapmayı seviyoruz."şeklinde konuştu.

Etkinliğin sonunda fotoğraf makinesi tanıtımı yapıldı ve  Cenk Gençdiş kitaplarını imzaladı.

Editör: TE Bilişim