Toprak Mahsulleri Ofisi Uşak Şubesi kaliteli ürünleri ve uygun fiyatlarıyla Uşaklıları hizmet etmeye devam ediyor. Ancak yaklaşık bir aydır şubeye kavrulmuş ve çiğ fındık gelmiyordu. Özellikle fındık almaya gelen vatandaşlar ofisten eli boş dönüyor. Şube yetkilileri durumdan haberdar olduklarını ancak ellerinden bir şey gelmediğini ifade etmişti.  

TMO Genel Müdürlüğü tarafından gazetemize yapılan açıklamada ise  deprem bölgesine hibe amaçlı fındık gönderildiği için şubelerde  yeterince fındık aktarılamadığı ve stokların azaldığı belirtilmişti. Türkiye’de üretilen fındığın yüzde 70’nin yurt dışına ihraç edildiğini hatırlatan yetkililer geri kalanının yurt içinde tüketildiği söylemişti.

Toprak Mahsulleri Genel Müdürlüğü Fındık Bölümü yetkilileri Uşaklılara 10 gün içerisinde fındık gönderecekleri sözünü vermişti. Yetkililer sözlerini yerine getirdi ancak gönderdikleri fındık Uşaklıya 2 gün dayanmadı. Toprak Mahsulleri Ofisi Uşak Şubesi tarafından yapılan açıklamada alışmadık bir şekilde vatandaşın fındığa hücum ettiği ve stokun 2 günde tükendiği ifade edildi. Uşaklılar TMO’dan daha fazla fındık istiyor.

ÖZEL HABER / ÇİĞDEM TURAN

Editör: Zülal Karadedeli